Svježe vijesti:

Lukavčanin Amar Hodzic, vicesampion balkana u karateu


U vremenskom periodu od 26-29.04.2018.godine u Beogradu, održano je 23.Balkansko prvenstvo za djecu gdje su kao reprezentativci BiH nastupili i članovi Karate kluba "Sensei" Turija-Lukavac, Medina Baraković i Amar Hodžić.

Prvog dana, u subotu, u kategoriji borbe 12.godina -50kg, nastupila je Medina Baraković, gdje je u prvom kolu poražena od Nijemčević Ane iz Srbije inače pobjednice ove kategorije, dok je u repesažu minimalno poražena od reprezentativke Hrvatske i na kraju zauzela 7.mjesto. Obzirom da je ovo njen prvi nastup za Reprezentaciju BiH i da je dala svoj maksimum, rezultat je odličan.

Narednog dana, u nedjelju, u kategoriji borbe 12.god. -52kg, nastupio je Amar Hodžić, koji je u prvom kolu pobijedio reprezentativca Srbije Trifković Nikolu sa 1:0, u drugom kolu na izjašnjenje sudija bio je bolji od reprezentativca Turske Kseaydin Kemal Efea. U borbi za finale Amar je pobijedio reprezentativca BiH Taslaman Dinu rezultatom 2:0 da bi na kraju u finalu bio poražen od predstavnika reprezentacije Turske Aydemir Suleymana rezulatom 1:0.

Ovim rezultatom Amar je dokazao da ima kontinuitet osvajanja međunarodnih medalja jer je i prošle godine na Balkanskom školskom prvenstvu osvojio 2.mjesto, dok je ove godine u svojoj kategoriji postao prvak Federacije BiH i prvak Bosne i Hecegovine.

Ovom prilikom klub se zahvaljuje svima koji su pomogli ovim takmičarima u odlasku na ovo takmičenje a posebno roditeljima i opštini Lukavac bez čije podrške se nebi moglo otići na ovo takmičenje.
LTK-INFO.COM