Svježe vijesti:

LUKAVAC - U ORAHOVICI ODRŽAN SKUP PODRŠKE NAČELNIKU EDINU DELIĆU "FOTO"


Jučer 06.04.2018. godine, u Mjesnoj zajednici Orahovica, općina Lukavac, održan je još jedan u nizu skupova podrške načelniku Edinu Deliću uoči predstojećeg referenduma o Opozivu.

I ovaj skup kao i svi do sada u organizaciji je "Građanske Unije" - IMAM PETLJU Lukavac, kojoj podršku daju facebook grupe "Svi smo mi Edin Delić", "Volim Lukavac" i grupa " Podrška Dr. Edinu Deliću - Građanska unija IMAM PETLJU Lukavac".

Skup je po fantastičnom vremenu održan ispred OŠ "Orahovica", a skupu se odazvao prilično veliki broj građana.

Iako ne želim kvariti ugođaj, koji ćete doživjeti na jednom od narednih skupova, ipak ću otkriti jedan mali dio iz govora Dr Edina Delića, načelnika općine Lukavac:

Naime, sada već poodavno naručeno potpuno "NOVO" Sanitetsko vozilo za službu "HITNE POMOĆI" u Lukavcu, kako su javili iz tvornice koja je izradila i opremila savremeno sanitetsko vozilo, opremljeno po zadnjim svjetskim standardima, JE GOTOVO I ČEKA NA PREUZIMANJE. Razlog zbog čega vozilo još nije preuzeto, poznat je samo menadžmentu Doma zdravlja u Lukavcu. Međutim, a na šta aludira i sam načelnik Delić, postoji mogućnost da je razlog jednostavan. Vozilo će preuzeti 14.maja, nakon održanog referenduma, koko narod, građani općine Lukavac ne bih vidjeli i čuli za još jedan od brojnih uspiješnih projeka načelnika Edina Delića.

Međutim, ako je istina da su ovo stvarni razlozi, obzirom da pravni ili finansijski ne postoje, moramo pitati menadžment Doma zdravlja ? Gospodo, šta ako u međuvremenu nečija majka ili baka? Šta ako nečiji otac ili majka? Šta ako nedaj bože nečije dijete, "nesmijem ni izreći šta" zbog neispravnosti starih saniteta. 

Imate li pravo zbog političkih ciljeva igrati se sa našim životima?
"ODGOVORITE NARODU"

Prisutni građani Orahovice su aplauzima propratili izlaganje načelnika Edina Delića i jasno rekli

NE OPOZIVU

Program je i ovog puta vodila naša Sabrina Arifović, prelijepa, perspektivna djevojka, koja je nakon skupa u Kruševici ponudila svoju pomoć, te o vlastitom trošku i bez naknade odlučila nas pratiti na skoro svim narednim skupovima, na taj način dajući ličnu podršku načelniku Edinu Deliću. Inače Sabrina je maturant "Hemijski tehničar u farmaceutskoj proizvodnji" i budućnost općine Lukavac.

HVALA TI SABRINAAdmir Memić


LTK-INFO.COM