Svježe vijesti:

Istraživanje rejtinga potencijalnih kandidata za članove Predsjedništva BiH: Bećirović i Komšić po anketama imaju najveću podršku


Kao i ranijih godina međunarodne organizacije vrše ispitivanje rejtinga stranaka i političara u BiH. Ovaj put je objavljeno istraživanje koje je naručeno od strane britanskih nevladinih organizacija koje je rađeno na uzorku od 2.200 ispitanih u FBiH.Fokus istraživanja je bio na rejtingu potencijalnih kandidata za članove Predsjedništva BiH.

4,4% ispitanika od onih koji će glasati je odbilo da se izjasni, dok 18,8% ne zna još uvijek kome će dati podršku. 8,7% se izjasnilo da ne podržava niti jednog od ponuđenih kandidata.Kada su u pitanju bošnjački potencijalni kandidati najveću podršku ima Denis Bećirović (20,5%) koji još uvijek nije potvrdio svoju kandidaturu.

Na drugom mjestu je potencijalni kandidat SDA Denis Zvizdić (8,8%), zanimljivo je da nakon objave ove ankete Zvizdić je izjavio da će najvjerovatnije odustati od kandidature za člana predsjedništva jer u SDA ne postoji jedinstvo oko kandidata.Nakon Bećirovića i Zvizdića su kandidati Radončić, Šepić, Halilović i Jerlagić, Silajdžić koji zajedno imaju podršku od 10,1%.Kada su u pitanju kandidati za člana predsjednišva iz reda hrvatskog naroda najveću podršku ima Komšić od 19,9%, Čović 5,5% i Martin Raguž 2,1% i 1,2% Damir Marjanović, prenosi Patria.

Izvor/foto:TIP.ba
LTK-INFO.COM