Svježe vijesti:

HVALA DOBOŠNICI DONJOJ NA VELIKOM ODAZIVU SKUPU PODRŠKE NAČELNIKU EDINU DELIĆU


Prije godinu dana skupa sa Jakubom Mahovkićem bio sam na radnoj akciji u Dobošnici Donjoj. Radilo se o akciji čišćenja žive ograde oko pruge radi bolje preglednosti a na inicijativu načelnika Edina Delića. Ruku na srce, akciji se odazvao jedan broj mještana, ali se osjećala neka bojazan u zraku. Od KOGA i od ČEGA ni sam ne znam. Neki su me molili da ih ne fotografišem, kao da su se stidili, ili bojali kako rekoše ONIH.

Sinoć je u Dobošnici Donjoj održan skup podrške načelniku općine Lukavac Dr. Edinu Deliću. Na samom dolasku sam bio iznenađen. Na zgradi Pošte i na Domu kulture su visili ogromni baneri sa likom načelnika Edina Delića.

Kada su se građani počeli okupljati, dalo se naslutiti da se nešto promijenilo u njima, nekako su opušteniji, rasterećeniji, jednom riječju osjećaju se SLOBODNO. Građani Mjesne zajednice Dobošnica Donja su shvatili da razvoj, napredak i boljitak njihove MZ je popločan stazom uz Edina Delića. Više se ne boje, hrabro kroče i jasno i glasno daju podršku, sada sam uvjeren, aktuelnom a i budućem načelniku Edi Edinu Deliću. Oni mu VJERUJU.

Iz Dobošnice je poslano nekoliko snažnih poruka. Jeda od njih je vrijednost porodice, vrijednost bračnog partnera, o tome kako ste jedno drugome najveća podrška u životu, bez obzira ko bili i čime se bavili. Pun ponaosa Edin je istakao kako mu supruga pomaže u poslu kojim se bavi, ali i to kako on, kao supružnik pomaže u kućnim poslovima.

Načelnik se zahvalio hadžiji Muharemu Garagiću i njegovoj hanumi na svesrdnoj podršci koju pružaju tokom ove naše kampanje. Objasnio je razloge, zašto su ga ovo dvoje divnih ljudi, zašto ga je Muharem, otac dva šehida u proteklom ratu ovako dobro prihvatio i primio u svoje srce. Neka je rahmet duši Muharemovim sinovima. El Fatiha svim poginulim borcima u nesretnom ratu koji je iza nas.

Svima je već poznato kako Edin Delić vrlo rijetko daje obećanja. Ipak sinoć je dao jedno. Obećao je kako će Dobošnica sjati tri puta jače i tri puta više već u ovoj godini, aludirajući na osvjetljavanje mnogih ulica u ovoj Mjesnoj zajednici.

Na odlasku smo svratili u Zasjeke, gdje je toga dana po prvi puta upaljena rasvjeta. Mještani su organizovali veliko sijelo u čast tome. Igralo se kolo, treštala je muzika, radosna djeca su trčkarala, a na objektu ispred koga su sjedili uz bogatu trpezu visila je slika čovjeka kojim se Doboščani sada ponose. Slika načelnika Edina Delića.

Hvala Dobošnici u ime "GRAĐANSKE UNIJE" Lukavac, HVALA  i u ime općinskog načelnika Edina Delića i hvala u moje lično ime na srdačnom dočeku, gostoprimstvu i svemu što smo sinoć doživjeli sa vama.

Mještani MZ Dobošnica D.i G., očekujemo vas 9. Maja 2018. godine da nam se pridružite i na centralnom skupu u Lukavcu i još jednom pokažete da pripadate "GRAĐANSKOJ UNIJI" Koja IMA PETLJU i naravno, izađite 13. Maja na referendum, zaokružite ono što vam srce kaže. MI ćemo zaokružiti NE opozivu, i na taj način podržati ostanak Dr. Edina Delića, a vi odlučite svojom voljom da li ste uz nas.

Admir Memić

LTK-INFO.COM