Svježe vijesti:

(FOTO) NE PRESTAJE ODUŠEVLJENJE: I za drugi dan Festivala savremene žene vlada nevjerovatno interesovanje


Od samog otvaranja Festivala savremene žene interesovanje publike je ogromno. Mnogi su i jučer, prvog dana Festivala došli da slušaju njima najinteresantnije predavače i odlične panele, a tako je i danas.
U Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla današnji festivalski dan otvorila je žena koja je, kako volimo reći, došla direktno iz svemira u Tuzlu. Ona je NASA astronautkinja, Nicole Stott, čije predavanje je plijenilo veliku pažnju, jer su svi željeli čuti kako je to van ovih okvira i kakav je osjećaj otići tako daleko.
Pored ovog predavanja, u dvorani Breza je sjajnim pričama o svom životu, motivacijsko predavanje održala Maja Volk koja je nakon toga otišla u Bingo City centar gdje će biti upriličeno potpisivanje njenih knjiga i druženje sa svima koji su došli na Sajam ženskog stvaralaštva.

U dvorani Teatar u isto vrijeme je Nataša Pavlović Bujas iz Blumen Groupa održala predavanje na temu Hrabro u novi početak, dok je Dvorana gradska ugostila temu Women in India, gdje su o svojim životima pričale Samya Shukla (Amrita Sher-Gil Cultural Center), te Ankita Sood (Yoga and lifestyle).
Svi prisutni su teško birali na koje predavanje će prvo ići, jer je uslijedio niz sjajnih tema, a dr. Ermina Iljazović (UKC), te dr.Vesna Kesić (Klinički centar Srbije) su svojim predavanjem na temu Moj život moja pjesma definitivno ohrabrile sve slušateljke da moraju misliti i na sebe i na svoje zdravlje i na svaki novi dan.
Kako je biti Žena zmaj i kako je biti uspješna, poslovna, uporna i hrabra žena govorile su Irena Jakimovska (Comfy Angel) i Milena Vrhovac (drvna industrija Bor).