Svježe vijesti:

BORCI, SRETAN VAM Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine


Danas se obilježava Dan Armija Republike Bosne i Hercegovine. Armija RBiH bila je zvanična oružana snaga Republike Bosne i Hercegovine za vrijeme napada neprijatelja. Podsjećamo, Armija RBiH je osnovana 15. aprila 1992. što se slavi kao Dan armije. Armija je nakon Daytonskog sporazuma definisana kao bošnjačka komponenta Vojske Federacije Bosne i Hercegovine, a nakon reforme odbrane transformisana je u Bosanske rendžere, jednu od tri brigade u sastavu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

U organizaciji Saveza demobilisanih boraca TK nizom aktivnosti bit će obilježan 15. april – Dan Armije Republike BiH. Centralna svečanost za područje Tuzlanskog kantona biće održana u Banovićima sa utvrđenim programom koji je utvrdio Organizacioni odbor manifestacije.
Nakon postrojavanja učesnika na platou radničkog doma biće održana i svečana akademija, polaganje cvijeća na spomen obilježja, odavanje počasti poginulim borcima, piše RTV Slon. 
Svim borcima Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine, sretan  Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine želi LTK-INFO.COM i administrator Admir M.