Svježe vijesti:

"VIDEO" OO SDU Lukavac i OO SDP Lukavac u narednom periodu nastupaće kao jedna politička organizacija


OO SDU Lukavac i OO SDP Lukavac u narednom periodu nastupaće kao jedna politička organizacija, OO SDP Lukavac.

Ovaj potez komentarisao je predsjednik OO SDU Lukavac, Dr. Kenan Omerdić, koji polaže nade da će ovo ujedinjenje doprinijeti nečem novom i boljem na političkoj sceni na općini Lukavac:

– Na osnovu naših analiza, SDU Lukavac je donio odluku da napravi ujedinjenje sa Opštinskom organizacijom SDP-a Lukavac iz razloga što se naši politički programi i opredjeljenja su kompaktibilni i podudaraju se u više od 90% slučajeva što je za nas više nego dovoljno. Nadam se da će ovaj potez doprinjeti nečem novom i boljem na političkoj sceni, kako u Lukavcu tako i u državi. Izjavio je Dr. Kenan Omerdić, predsjednik SDU Lukavac.

Odlukom SDU BiH iz januara 2018. godine ustupljeno je pravo svakoj Općinskoj organizaciji da napravi ujedinjenje sa drugim političkim subjektima sličnog programskog opredjeljenja.

Danas se radujemo da smo otpočeli finalizaciju procesa o kome dugo govorimo, procesa u kome tražimo zajednički sadržilac, kako spojiti one snage koje su činile Socijaldemokratsku uniju i Socijaldemokratsku partiju na području naše općine.


Ja ovom prilikom pozdravljam ovaj naš čin i pozivam javno članove i jedne i druge partije/stranke/unije, da sve što nas dijeli i razdvaja prevaziđemo, da različita mišljenja ukrstimo, ali da shvatimo da nije naša "snaga u jedinstvu". Naša snaga je u tome što zagovaramo pravdu, jednaka prava ljudi i pravnu državu. Dakle naša snaga je u tome i okupljeni oko te snage postajemo jedinstveni. Ovo je dobar dan i dobra vijest za lukavčane kao i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Ne znamo kako će to ići dalje na kantonu i šire, ali mi je drago da smo mi sada dva tima u istim dresovima, koji će siguran sam uložiti maksimalnu energiju da podrede svoje lične interese i svoja viđenja, kako bismo napravili boljitak našem gradu i općini. Građani to zaslužuju, građani to trebaju i što je možda najbitnije, Lukavac ima resurse, Lukavac ima potencijal da se te promjene naprave, istakao je predsjednik OO SDP Lukavac i aktuelni načelnik općine Lukavac Dr. Edin Delić.

Pogledajte kompletne izjave Dr Kenana Omerdića i Dr Edina Delića


Video izvor: rtvlukavac / You Tube
LTK-INFO.COM