Svježe vijesti:

"RESPECT-h" MODRAČANI - JOŠ JEDAN DOM KULTURE BIT ĆE OBNOVLJEN ZAHVALJUJUĆI VOLONTERSKOM RADU MJEŠTANA


Većina kulturnih objekata na općini Lukavac nalazi se u jako lošem stanju.

Zahvaljujući prije svega volji i htjenju mještana pojedinih Mjesnih zajednica, te programu koji se provodi na općini Lukavac, u kome je građevinski materijal obezbijeđen budžetom općine Lukavac, a ugradnju tog materijala, te ostale troškove vrše mještani u saradnji sa predstavnicima svoje Mjesne zajednice, uz pomoć donatora i dobrih ljudi, neke škole, Domovi kulture ili sportski objekti bit će obnovljeni i služiti svojoj svrsi i namjeni, prvenstveno za mlade, ali i sve ostale potrebe mještana.

Tako nam ova lijepa priča dolazi iz Mjesne zajednice Modrac.

Zahvaljujući prije svega angažmanu predsjednika Nedima Ćosića i članova Vijeća ove Mjesne zajednice, koji su aplicirali za dodjelu materijala za obnovu Doma kulture u Modracu, svečano su krenuli radovi na implementaciji i ugradnji materijala.

Veliki broj mještana, volontera se priključuje akciji, a radovi napreduju veoma velikom brzinom. Nadamo se kako će nas ovaj poduhvat, ovih entuzijasta i vrijednih ljudi, donekle podsjetiti na stara dobra vremena i u obnovljenom Domu kulture organizovati druženje i podsjećanje na nekada tradicionalne "JULSKU VEČERI".

Koristim priliku da pozovem, sve mještane ove MZ, ali i drugih Mjesnih zajednica, da se pridruže ovoj vrijednoj ekipi. Takođe su dobro došli i donatori i svi ljudi dobre volje koji će svojim donacijama pomoći dovršetak ovog veoma značajnog projekta za odgoj i razvoj naših mladih.


LTK-INFO.COM