Svježe vijesti:

Realizacija projekta „Budi mali svijet“ u završnoj fazi


Centar za ranu intervenciju „Mali svijet“ je u junu prošle godine pokrenuo kampanju „Budi mali svijet“. Ova kampanja je imala za cilj da se adaptira objekat bivše područne škole u Bistarcu Donjem i prilagodi potrebama Centra ali i da se podigne svijest društva o postojanju i potrebama djece sa kojom radi „Mali svijet“.

„Mali svijet“ je dobio na korištenje zgradu područne škole Bistarac Donji, u kojoj su renovirane učionice, kancelarije i sala za Centar za ranu intervenciju. Radovi na rekonstrukciji ovog objekta se privode kraju.

Direktorica Centra za ranu intervenciju „Mali svijet“, Amra Fatušić, istakla je da je projekat u završnoj fazi, te da se može reći da se kampanja privodi kraju i da su ostali još fini radovi. „Mi se nadamo da ćemo sredinom narednog mjeseca preći u nove prostorije i pružiti djeci adekvatne i optimalne uslove za rad i tretman. Prva pomoć je bila od Općine Lukavac i MZ Bistarac Donji. Prošle godine, u aprilu, mi smo dobili na korištenje besplatno zgradu područne škole Bistarac Donji nakon čega smo započeli medijsku kampanju. Većina sredstava za unutrašnju adaptaciju objekta je već obezbijeđena, ostalo je još da prikupimo sredstva za uređenje dvorišta i ograde. Trenutno je u Centru 86 djece koja primaju tretman, 30 djece je na čekanju i imamo deset stručnjaka različitih defektoloških usmjerenja i jednog doktora logopedije.“

Općinski načelnik je izjavio: „Ovo je velika stvar. Ako bismo uključili i emociju kao dimenziju u ovome svemu što činimo, ja bih istakao ovaj projekat kao jednu od najvažnijih stvari koje su se desile u mom mandatu. Bio je i moj skroman doprinos u ovome i na to sam iznimno ponosan. Došli smo na ideju da „Malom svijetu“ ponudimo područnu školu u Bistarcu na korištenje. Ovo je stvar na koju možemo biti ponosni i osjećaj danas ovdje je čak teško i opisati. Drago mi je da sam bio u prilici biti dio nečega ovakvog.“

Ovom prilikom, Općinski načelnik se zahvalio MZ i mještanima Bistarca, svima koji su učestvovali i dali svoj doprinos u realizaciji ovog projekta a posebno entuzijastima iz „Malog svijeta“ koji, kako je kazao, sve ovo rade sa puno ljubavi.


LTK-INFO.COM