Svježe vijesti:

PRODALI STE DOMOVINU - VRIJEME JE DA ODETE


Pitanje političkog mira, odnosno političkih promjena je, vjerovatno kao i pitanje rata u početku devedesetih. Svi su bili svjesni da su počele promjene ali niko nije vjerovao da će do rata doći. I kada je gorio Vukovar mi smo mislili da će tu i stati... vraga!

Politički nemiri, odnosno varanje boraca i naroda, od početka 2014 provlače se kroz naše gradove već više od tri godine i svi oni koji misle da će se nekim policijskim akcijama rastjerivanja ugasiti grdno se varaju. Prvo se desila Tuzla, prošle godine u Sarajevu a od ove godine u Tuzli, Vakuf, Bugojnu, Zenici, Sarajevu....... Buđenje BH ponosa je počelo i ono je samo posljedica lopovsko-kriminalnih radnji onih zbog kojih se politička svijest budi i kod onih kod kojih se čaša žuči presula!

Do sada je vladajuća garnitura imala kontrolu nad narodom ali je, izgleda, demokratija toliko daleko otišla da se počela razvijati u najgori vid diktature. Nezaposlenost je na vrhu svjetske ljestvice, ekonomski razvoj na dnu, negdje u sredini je stvarnost—čabar!

Ono što se prije samo šaptalo postalo je otvoreni razgovor ili čak i vapaj! Počele su da gore i prve stranačke knjižice! Slušam onog Gračanliju koji kaže da mu ne treba, ionako mu je trebala samo kad bi ga policija uhvatila da ga puste! Mogu li da zamislim da je masa onih koji Bosnom pretiču na punoj liniji bez straha od posljedica da su to ovakvi? Pa, Allahu dragi, zar je ovo moguće?

 DEMOKRATIJA!

I još reče da mu je dosta i onih”izbora na koje ja dovlačio mrtve nane na glasanje”! A borac! I sad pali svoju člansku kartu!

Masovno izlaženje iz vladajućih redova i partije i učlanjenje u koalicijske stranke ili stvaranje vlastitih stranaka je nastavak finansiskog bogaćenja čopajući narodni kolač koji je počeo da interesuje i narod jer je gladan! Rasipanje jezgra i stvarane konkurencije u bazi uz slabljenje glasačke populacije stvara novu sliku pred Oktobar! Gubitak svakog borca je sasvim normalno gubitak 5-6 sigurnih glasova a pošto vrijeme nije više saveznik vrha, svaki dalji gubitak “sigurnih” glasača je dupli teret jer ti glasovi postaju argument naroda! Bit će gusto!

Ukoliko i sistem glasanja bude urađen skeniranjem glasačkih listića sigurno je da će gubitak najmanje 10-15% “mrtvih glasova” koje su pobjednici dobijali biti još teži udarac za nedodirljive! Informacije da su u redovima onih na vlasti pojedinci koji već vrijedno rade na “predavanju” informacija kao i da u redovima policije sve više poštenih otvoreno podržava narod kao što je bilo i na protestima na Šićkoj petlji gdje Tuzlaci nisu htjeli protiv naroda i spremani su na saradnju sa LJUDIMA ne govori u prilog vlasti!

I, na kraju, kad se zna koliko bogatstva i novčane mase stoji na raspolaganju borcima i narodu u slučaju promjena sistema vlasti u Oktobru bit će to dodatna motivacija za promjene! A ako se promjene dese, a sve izgleda da hoće, iz BiH će krenuti put zapada najbogatija grupa izbjeglica, ako ne “zaglave” negdje usput....
Autor: Fahrudin Ćosić
LTK-INFO.COM