Svježe vijesti:

Poštovani mještani MZ ProkosovićiObzirom da su pojedinci krenuli u kampanju pokušaja rušenja načelnika Edina Delića, pa negativnim statusima vezanim za rasvjetu u MZ Prokosovići, pokušali nastali problem izazvan saobraćajnom nezgodom, na neki način prikačiti samom načelniku Edinu Deliću, prinuđen sam vam se obratiti, a u cilju sprečavanja plasiranja lažne slike o načelniku Deliću.

Da li su se zvaničnici MZ Prokosovići obraćali nekome, i kome su se obraćali vezano za problem rasvjete u MZ Prokosovići to ne znam. Prava adresa za rješavanje ovog problema je JP "RAD" Lukavac, što potvrđuje i odluka Općinskog Vijeća o nadležnosti održavanja rasvjete na općini Lukavac. Općina i njene službe nisu adresa, kako se navodi u vašim statusima. A uplitanje i prozivanje načelnika Delića, mogu smatrati samo pokušajem plasiranja lažnih informacija pred predstojeći referendum i nastavkom kampanje pojedinih stranaka kojom pokušava stvoriti nezadovoljstvo građana na štetu samih građana. Ovdje u rejonu Plaže, jako često je dolazilo do prekida u uličnom osvjetljenju, za vrijeme prethodnih mandata. Prekidi su trajali i po mjesec ili dva dana, pa se niste javno oglašavali.

Ipak, obzirom da je upleten u samu priču, u petak 9.3.2018. U 22:45, uputio sam upit načelniku Edinu Deliću, vezan za rješavanje ovog problema. Pretpostavljam da ranije nije znao za njega, ali je odmah u ponedeljak intervenisao i kako mi je potvrdio u razgovoru večeras (utorak) oko 18:00 sati, na pitanje "Jeste li intervenisali za rasvjetu u Prokosovićima". Citirat ću: "Da. To je moralo danas biti gotovo." rekao je.

Hvala  vam načelniče Edine Deliću, na svesrdnoj podršci koju činite za mještane MZ Prokosovići. Neistine i obnane neće im pomoći da promjene mišljenje stanovnika Prokosovića o vama.
Preko 80 % prokosovački i prokosovljana vam daje nedvojbenu podršku, što će potvrditi i rezultati predstojećeg referenduma. 

Kao potvrdu, proslijedit ću vam pomenuti razgovor sa načelnikom Edinom Delićem:
I naravno, ako vi kao Vijeće MZ niste spremni za saradnju, načelnik će rado ulagati u Prokosoviće preko samih građana i udruženja koja funkcionišu u našoj MZ.

Iskoristit ću priliku i najaviti skoro "Druženje sa mještanima MZ Prokosovići" načelnika Edina Delića. O zvaničnom terminu ćete biti naknadno obaviješteni.

P.S.
Načelnika sam zamolio da ispita zašto materijal za sanaciju Velike sale Doma kulture u Prokosovićima nije stigao na odredište, a zasigurno znam da je MZ Prokosovići bila pri vrhu liste za dodjelu građevinskog materijala.
Ako se ispostavi da je razlog, namjerno (ne)preuzimanje materijala ili neka druga malvezacija, po naređenju čelnika nekih stranaka, kao u nekim Mjesnim zajednicama, a na štetu prokosovačke omladine i građana, rado ću i to objelodaniti prokosovačkoj ali i široj javnosti općine Lukavac.

Admir Memić

LTK-INFO.COM