Svježe vijesti:

POČELI RADOVI NA PROŠIRENJU VRELOVODNE MREŽE U ULICI ŠKOLSKA


Danas se izvođač radova “VODOINS” d.o.o. Tuzla, nakon potpisivanja Ugovora i provedene procedure, uvodi u posao na proširenju vrelovodne mreže u ulici Školska.

Kako je istakao savjetnik Općinskog načelnika, gospodin Jozo Tunjić, izvođač radova je firma “VODO-INS” d.o.o. Tuzla dok je nadzorni organ firma “TQM” d.o.o. Lukavac. Vrijednost izvedenih radova iznosi 134.251,70 KM sa uračunatim PDV-om. Ovim projektom biti će toplificirano 5 objekata i oko 67 stanova. Priključenjem ovih objekata na sistem centralnog grijanja, ugasiti će se 67 individualnih kotlovnica što će znatno doprinijeti poboljšanju kvaliteta zraka u gradu Lukavcu. Rok za izvođenje radova je 60 radnih dana, ali se nadamo da će se ovi poslovi završiti i prije predviđenog roka.

Naime, dana 15.02.2018.godine zaključen je Ugovor između Općine Lukavac koju zastupa Općinski načelnik Edin Delić i “VODO-INS” d.o.o. Tuzla koga zastupa direktor Mirsad Konkić. Predmet Ugovora je izvođenje radova na proširenju vrelovodne mreže u zapadnom dijelu grada Lukavca,  u ulici Školska, a na osnovu Projekta kojeg je izradila firma “CUBUS” d.o.o. Lukavac i predmjera i predračuna radova kojeg je sačinila Služba za urbanizam, prostorno planiranje i investicije.


LTK-INFO.COM