Svježe vijesti:

Petlja Šićki Brod i dalje u blokadi: Borci će i drugu noć provesti napolju


Protesti bivših boraca na petlji Šićki Brod kod Tuzle i dalje traju. Ni izuzetno niske temperature i snijeg koji pada satima, nisu omeli demobilisane borce u nakani da i dalje drže u blokadi petlju Šićki Brod. Kako javlja reporter portala Tuzlanski.ba, demobilisani borci će i ovu noć provesti napolju.

Bivši borci ne namjeravaju prekinuti blokadu petlje niti odustaju od svojih zahtjeva. Traže da im se pridruži i lično obrati federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno- oslobodilačkog rada Salko Bukvarević. Bukvarević je već ranije pozvao predstavnike iz Tuzle da dođu u Sarajevo kako bi razgovarali, međutim oni na to ne pristaju.

Demobilisanim borcima danas su se pridružili i građani, kao i tuzlanski aktivisti koji su donosili hranu i sokove. Iako je ranije bila najavljena moguća akcija Specijalne jedinice, do toga, kako je potvrđeno iz MUP-a TK za sada neće doći, jer postoje i drugi alternativni putni pravci kojima automobili mogu saobraćati.

Podsjetimo,na sinoć vanredno održanoj press konferenciji premijer Vlade FBiH Fadil Novalić je kazao kako su zahtjevi boraca koji su u blokadi držali nekoliko glavnih saobraćajnih čvorišta u BiH visoko postavljeni i kako ih Vlada nije u mogućnosti ispuniti.

Demobilisani borci će i ovu noć provesti napolju, uz vatru i nadu da će dobiti ispunjenje svojih zahtjeva. Oni su u svojim zahtjevima do sada tražili borački registar, borački dodatak i ukidanje finansiranja boračkih udruženja.Izvor/foto::tuzlanski.ba

LTK-INFO.COM