Svježe vijesti:

Otvoreno pismo Uprave RMU Banovići d.d. Banovići


Nakon predhodnog saopćenja Rudnika mrkog uglja Banovići i demanta Bege Gutića koji je uslijedio, novim saopćenjem ponovo se oglasi Rudnik.

Saopćenje prenosimo u nastavku:

” U obraćanju Safeta Softića,  koji inače djeluje kao duo sa Begom Gutićem, moglo se čuti da su rudari čestiti i pošteni ljudi, da su patriote koji vole ovu zemlju, da na težak, pošten i čestit način zarađuju svoj hljeb i da sa njima nije teško upravljati. Zaboravio je napomenuti da je preko 1680 rudara uzelo učešće u odbrambenom ratu 92-95 i da su 82. rudara u tom ratu dali svoje životebraneći Rudnik, braneći Banoviće i braneći BiH.

Međutim, BegoGutić na najbrutalniji način, ovakve čestite i poštene ljude, ovakve patriote u svom  medijskom nastupu, poredeći ih sa ratnim zločincem Fikretom Abdićem, naziva utonomašima.Da li su ti pošteni rudari autonomaši ukoliko vole svoj kolektiv i svoj grad, ukoliko vole državu BiH i ukoliko su spremni iste vrijednosti sačuvati i braniti.

Da li se Bego Gutić može porediti sa tim čestitim rudarima, a u vrijeme agresije na BiH čestitim borcima?

Činjenica je da ne može. Niti Bego Gutić niti Safet Softić.

Dok su ti pošteni rudari, na prvim borbenim linijama čuvali Rudnik, čuvali Banoviće, čuvali BiH kao svetinju, BegoGutić je glumio lokalnog šerifa u policijskoj uniformi, daleko od borbenih linija, dok mu je istomišljenik SafetSoftić, ratno vrijeme provodiodjeleći humanitarnu pomoć u humanitarnoj organizaciji „IGASA“ i toplim prostorijama banovićkih džamija držeći dersove o vrijednosti šehida ali ipak ostajući daleko od borbenih linija.

SafetSoftić još napominje da je rudarima lako upravljati, vrijeđajući njihove intelektualne vrijednosti.Nisu to rudari iz 18 vijeka.To su školovani i obrazovani ljudi.O tome  govore i podaci sa poslednjeg popisa stanovništva gdje su Banovići, iako rudarski grad, najpismeniji grad u FBiH.

Rudari  znaju cijeniti ljude koji ih vode u bolju budućnost, rudari znaju razlikovati dobro od zla, prijatelja od neprijatelja.Iz tog razloga  rudari daju podršku Upravi Društva ovog kolektiva  igos.Kukiću koji ih nikad nisu iznevjerili.Takve vrijednosti znaju cijeniti i ostali građani Banovića.

Nezaboravimo da je u Rudniku zaposleno 2800 radnika od čega 2500 radnika iz Banovića, a da je SDA predvođena kadrovima, koje Softić i Gutić žele eliminisati,na poslednjim izborima, u Banovićima osvojila čak 14.000 glasova.To je jasan pokazatelj da građani Banovića znaju cijeniti određene vrijednosti i znaju podržati kadrove koji  čuvaju i razvijaju njihov kolektiv, kadrove koji razmišljaju o njihovoj budućnosti neovisno kojem političkom bloku pripadaju.To će pokazati i naredni izbori na kojima će građani Banovića učvrstiti svoju ideološki vezu sa onima koji im garantuju  opstanak i stabilnost Rudnika i općine, koji im garantuju bolju i svjetliju budućnost  bez obzira na naziv stranke kojoj će pripadati.

U lancu svojih neistina, pomenuti dvojac javno ističe da su Banovići zarobljen grad sa uništenom privredom u kojoj ništa osim Rudnika ne funkcioniše.Pri tome zaboravljaju statističke podatke koji govore upravo suprotno”, navodi se u saopćenju RMU Banovići. Cijelo saopćenje možete pročitati na linku

Izvor/foto:RTV Slon
LTK-INFO.COM