Svježe vijesti:

Njemačka u šoku: Agresivni 7-godišnji učenik zabio nož u stomak učiteljiceOsnovna škola Nimburger u Teningenu kod Freiburga bila je mjesto nezapamćenog incidenta koji je javnosti prezentiran s 10-ak dana zakašnjenja. Sedmogodišnji učenik drugog razreda zabio je devet centimetara dugi nož u stomak svoje učiteljice koja je potom zbrinuta u bolnici.

Incident se desio 8. marta, a učiteljica se nalazi na bolovanju pokušavajući sanirati povrede i psihičke traume. Portparol policije Walther Roth rekao je za Badische Zeitung da nadležni organi nisu željeli predimenzionirati događaj, ali ga ni umanjivati.

“Kancelarija za zaštitu mladih u kontaktu je sa upravom škole, razgovarat će sa učenikom, njegovim roditeljima i školom. Savjetujem razum. To je, ipak, sedmogodišnje dijete”, rekla je socijalna radnica Ulrike Kleinknecht-Strähle. Učiteljica je dala izjavu za Bild i rekla da je još u januaru upozoravala na agresivnog 7-godišnjaka.

 “Toliko je agresivan i nepredvidiv da nisam mogla garantirati sigurnost ostalim učenicima”, rekla je učiteljica. Škola se oglušila na njene poruke i zamalo se desila tragedija. Osmog marta dječak je maltretirao svoje vršnjake, a kada ga je učiteljica željela izolirati vidjela je da ima nož. Zatražila je da joj preda oštri predmet, no 7-godišnjak je zabio nož u njen stomak.

Izvor/foto:tuzlanski.ba

LTK-INFO.COM