Svježe vijesti:

Nezavisnost! Kome? Od koga?


Svi smo mi našli neku pogodnu sliku sa ljiljanima, sa grbom naše drage zemlje BiH, neku bijelu zastavu ukrašenu najljepšim cvijetom! I red je.... A jesmo li upšte razmišljali o tome kome čestitamo? Onim zabarikadiranim otimačima od sirotinjskih usta, onim uhljebljenim propalim sinovima koji su u rekordno vrijeme kupili zvanje a još brže dobili položaj? Onim Triglavim zvijerima iz vrha koji sve drugo vole osim zemlju koju predstavljaju a u duši mrze? Da čestitamo ovoj zemlji koja je dozvolila da bude po kriminalu i korupciji prva, po odlascima školovanih i pametnih a “njoj” nepodobnih među vodećima a po ekonomskoj ekspanziji zadnja u Evropi!

Kome nezavisnost čestitati a Insan ostati?

Svima onima sa gelerima u tijelu, svima onima koji su iz hladnih i mokrih rovova ponijeli hronične bolesti, svima onima koji su godinama krvarili a još duže gladovali ne dajući svoj obraz i čast, VAMA, LJUDIMA, VAMA KOJI SU OVU ZEMLJU GOLIH RUKU BRANILI A SAD PO VAŠIM LEĐIMA PUCAJU POLICIJSKI PENDRECI JER STE RULJA I GOMILA, vama želim ovaj dan sretnim iako nezavisni nikad niste niti ćete biti!

Vama koji stojite na -10 napolju a ljudi u koloni u vrućim autima trube i jebu vam klošarsku mater jer nemogu proći! Vama koji se borite za par maraka koje današnja balavurdija ostavlja kao bakšiš svake noći od para nakradenih u zemlji za koju ste vi sebe dali! Vama koji ćete i danas pokleknuti pred suzom dječijom i otvoriti barikade.... ni vama ne treba čestitati- VAMA SE TREBA DANAS NAKLONITI, VI STE JEDINA NAŠA NEZAVISNOST koju treba pozdraviti!
Možda je nezavisnost za ove ljude 1.Marta rođena ali je sigurno da je današnjeg 1.Marta za mnoge nezavisnost umrla!

Fahrudin Ćosić

LTK-INFO.COM