Svježe vijesti:

MEVLIHA DELOSANTOS UZ POMOĆ RODITELJA I TRENERA NURFETA OPREMILA "SVATOVAČKE" PIONIRE I PRED PIONIRE


Mevliha Delosantos je i ranije bezbroj puta pokazala svoje veliko humanos Srce na brojnim primjerima, ali posebno je osjetljiva prema mališanima koji u kategorijama pionira, predpionira i kompletnog omladinskog pogona treniraju za NK "SVATOVAC" iz Poljica, pod vodstvom trenera Nurfeta Kasumovića.

Još tokom prošle godine donacijom dresova, šorceva, štucni i lopti, nesebično se uključila u podršku ovom klubu. Zatim podjela novogodišnjih paketića svim polaznicima mlađih kategorija ovog kluba. Ruku na srce često se uključi u pomoć roditeljima i drugim donatorima koji, nerijetko, zbog finansijeske situacije u klubu, sami finansiraju prevoz, sudije i delegate za održavanje utakmica kluba. Tako je bila pokretač i ove velike zajedničke akcije roditelja i nje same. Kupljena je kompletna oprema svim kategorijama mladih nogometaša, NK "Svatovac" Poljice.

Upoznavši prošle godine gospođu Mevlihu sa problemima sa kojima se susrećemo u omladinskom pogonu,ona je odlučila kupiti pretpionirima komplet opremu (dres,šorc,štucne,lopte). Sve je bilo super djeca zadovoljna i ja još više.Za novu godinu gospođa Mevliha je podijelila paketiće čitavom omladinskom pogonu.
Prilikom podjele njenom oku nije promaklo da ova veća kategorija nema opreme.Pitala me je šta je sa njima rekao sam da nemaju ni oni. Posle izvjesnog vremena zvala me je i rekla da hoće da kupi objema kategorijama opremu. Tom prilikom mi je dala 1000 eura. Eh ja sam onda malo razmislio i došao sam na ideju da i roditelji učestvuju u kupovini opreme ali da se kupi čitav jedan komplet koji mi je ponudila firma odnosno njen distrinuter.
U tom kompletu se nalazi 8 artikala.To su:trenerka donji i gornji dio, dres, šorc, štucne za igranje u ligi, dres i šorc za trening, majica za nositi kada se ide na utakmicu da bude sve jednobrazno i torba.
U razgovoru sa dječacima rekao sam im da pitaju roditelje dali su za to da pomognu da se kupi taj komplet. Naišao sam na odobravanje roditelja i naručili smo opremu.
Oprema je došla i predata je djeci.
Djeca su prezadovoljna sa opremom kao i roditelji djece. Gospođa Mevliha Delosantos je bila prisutna prilikom podjele opreme i vidjela je da su djeca presretna. Svi smo se zahvalili od srca gospođi Mevlihi.
Ona je ovoj Poljičkoj djeci dala za ovo kratko vrijeme puno toga. Na svaki turnir ili je dala da imamo učešće na turniru ili je častila djecu slatkišima. Takvu osobu ja nisam sreo u svom životu da tako pomaže rad naše djece. Ja sam joj zahvalan na svemu i ona to zna. A zna isto tako da su i djeca zadovoljna i sretna. Bog da joj podari puno zdravlja i radosti u životu. Ona je tu sa nama i mi sa njom. - rekao je za LTK-INFO Nurfet Kasumović, trener omladinskog pogona NK "SVATOVAC" Poljice.

Ja ću samo još dodati

 veliko HVALA Mevliha Delosantos i veliko HVALA Nurfetu Kasumoviću

 što se toliko zalažete i žrtvujete za dobrobit ove predivne djece. Dobra djela se pamte, sve ostalo je prolazno.

A.Memić
LTK-INFO.COM