Svježe vijesti:

LUKAVAC - Prodajni bazar - Budi mali svijetGrupa za dobrobit djece Lukavac povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu organizuje prodajni bazar 2. aprila 2018. godine u periodu od 12 do 15 sati u Centralnom spomen parku Lukavac. Cilj bazara jeste da se od prodaje rukotvorina, napravljenih od strane djece iz osnovnih i srednjih škola, te njihovih roditelja/staratelja i nastavnog osoblja, pomogne u osposobljavanju Centra za ranu intervenciju „Mali svijet”.

Tokom trajanja bazara pridružit će nam se djeca, njihovi roditelji te terapeuti/kinje iz Udruženja „Mali svijet”, kako bi svi zajedno poslali poruku o važnosti rane intervencije i na taj način radili na mijenjanju svijesti građanstva.
Ovim putem pozivamo sve građane i građanke da nam se pridruže i podrže prije svega djecu u razvijanju njihovih životnih vještina, ali i kupovinom rukotovorina priključe se u osposobljavanju Centra, kako bi što prije djeca imala adekvatne prostorije za rad i terapiju. Pozivamo i sve privrednike sa područja naše općine da pokažu svoju humanost i pomognu nam u našoj misiji.

Grupa za dobrobit djece Lukavac nastala je u decembru 2016. godine na inicijativu organizacije World Vision, koja za cilj ima da radi na unapređivanju dobrobiti djece na lokalnom nivou, te jačanju međusobne saradnje u zaštiti djece od svakog oblika nasilja, zlostavljanja ili zanemarivanja. Grupu čine predstavnici/e javnih i obrazovnih institucija: Općina Lukavac, World Vision, JZU DOm zdravlja Lukavac, MUP TK PU Lukavac, JU Centar za socijalni rad, JUOŠ Puračić, JUOŠ Lukavac Mjesto, JUOŠ Poljice, JUOŠ Prokosovići, JUOŠ Gnojnica, JUOŠ Dobošnica JUMSŠ Lukavac, JUMS Elektro-mašinska škola LUkavac, JUMS ekonomsko-hemijska škola Lukavac, te organizacija civilnog drustva:  Medžlis Islamske zajednice, UG "Mali Svijet", Rotary Club Lukavac, OG "Kvart", UM Poljice, Crveni križ/krst Lukavac, UŽ "Srce i duša" , RTV LUkavac. 

A sva dodatna pitanja budite slobodni da nas kontaktirate.
Adin Osmanovic – Omladinska grupa „Kvart” (adin.osmanovic@fet.ba)
Dzenana Tahic – Osnovna skola „Puračić” (dzenanat76@yahoo.de)

S poštovanjem,

Grupa za dobrobit djece Lukavac
Predstavnik grupe Adin Osmanović – OG „Kvart"