Svježe vijesti:

KBS "ORKKA" - IZVJESTAJ SA BALKANSKOG PRVENSTVA


U periodu od 22 do 25.03.2018 godine u Istanbulu (Turska), održano je 20 Balkansko prvenstvo za seniore, na kojem je nastupilo 354 takmičara iz 11 država članica Balkanske karate federacije, i to:Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske. Reprezentacija bosne i Hercegovine je nastupila sa 40 takmičara koji su osvojili ukupno 6 medalja, 2 srebrene i 4 bronzane medalje.

Iz kluba borilačkih sportova "ORKKA" Lukavac, za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nastupio je Đozić Mensur, koji u svoj klub, svoju Opštinu, Kanton i državu donosi dvije medalje, bronzu u  pojedinačnoj konkurenciji borbe seniori -75 KG i srebro i titulu viceprvaka Balkana u ekipnoj konkurenciji.

Put do pojedinačne bronze tekao je pobjedama u prva dva kola protiv predstavnika Makedonije i Turske, dok je u borbi za polufinale Mensur zaustavljen protiv predstavnika Kosova pravilom prvog poena pri nerijesenom rezultatu 1:1. Ulaskom Kosovskog reprezentativca u finale, Mensur je dobio priliku da se izbori za bronzu kroz repesaz koju je i iskoristio, i tako pobjedama nad reprezentativcima Crne Gore i Albanije u repasazu osvojio bronzu za Bosnu i Hercegovinu, sa ukupno 4 pobjede i jednim porazom. Ovo je prva pojedinacna balkanska seniorska medalja za klub borilackih sportova “ORKKA” Lukavac od osnivanja!U ekipnom dijelu takmičenja, muška ekipa Bosne i Hercegovine je izborila finale  Balkanskog prvenstva u Istanbulu. U sastavu ekipe bio je i Mensur Djozic. Pored Mensura ekipu su činili i Nurkic Benjamin clan KK WINER iz Tuzle, te 5 takmicara KK CHAMPION ILIDZA, Congo Anes, Muhovic Meris, Saric Edin, Vatric Ajdin i Suljic Jusuf. Do finala momci su naredali pobjede protiv reprezentacija Slovenije, Crne Gore i Kosova, dok su u finalu zaustavljeni protiv iskusnije selekcije Makedonije. Nas Mensur u sastavu ekipe je ostvario pobjede u eliminacijama protiv Slovenije, Crne Gore I Kosova, dok je tijesno poražen u finalu rezultatom 5:4 protiv makedonskog predstavnika, inače prvaka evrope, čime se reprezentacija BiH okitila titulom viceprvaka Balkana.

Ovim vrhunskim rezultatom Mensura Đozića nastavljen je kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata kluba borilačkih sportova "ORKKA" Lukavac na zvaničnoj međunarodnoj karate sceni, te i ovaj put potvrđen kvalitet rada ovog sportskog kolektiva.


LTK-INFO.COM