Svježe vijesti:

Izetbegović: Kukića ćemo izbrisati iz članstva i tako riješiti problem?!


-Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je da će ova stranka nastaviti sa “prečišćavanjem”, te da ih izlasci nekih ljudi iz stranke neće poremetiti. On je kazao da je odlaskom Elmedina Konakovića iz SDA, Predsjdništvo uvelo povjereništva u Konjicu, Goraždu i Tuzli. Najavio je da će uslijediti i nove odluke tamo gdje to bude potrebno.

-Na pitanje o Mirsadu Kukiću, odnosno kako će izvesti njegovu smjenu s pozicije člana Predsjedništva SDA, Izetbegović je kazao da to ne mora biti na Kongresu već ga mogu izbrisati iz članstva i tako riješiti problem. On je dodao da će se u “oktobru vidjeti koliko se SDA raspada”.- SDA će se vratiti demokratiji, principima i ljudima – kazao je Izetbegović.

-Govoreći o kandidatima SDA za člana Predsjedništva BiH, Izetbegović je kazao da su to već imena koja je ranije spomenuo Safet Softić, Denis Zvizdić, Adil Osmanović, Halid Genjac.Izetbegović je uvjeren da će i na narednom Kongresu koji će biti održan 2019. godine biti izabran za predsjednika SDA, prenosi Patria.

Izvor/foto:TIP.ba

LTK-INFO.COM