Svježe vijesti:

Husić: Sindikat rudnika “Kreka” u ponedjeljak stupa u štrajk


Zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva, Sindikalna organizacija Rudnika uglja “Kreka” u Tuzli će u ponedjeljak u 7 sati stupiti u štrajk, potvrdio je za N1 Sinan Husić, predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH.

“Sindikat radnika rudnika FBiH prati problematiku u rudnicima Kreka u Tuzli. Razlog najavljenog štrajka koji će početi sutra u 7 sati je nepoštivanje kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika iz oblasti rudarstva, od strane poslodavca a vezano za rok isplate plaća i ostalih naknada za mjesec februar”, kazao je Husić za N1.

Dodao je da će na  konferenciji za medije biti predstavljeno još pet zahtjeva.

“Pored tog zahtjeva o isplati plaća, kolege iz sindikalne organizacije će danas na pres – konferenciji u 12 sati predstaviti još pet zahtjeva. Kada je u pitanju Upravni odbor i sindikat radnika rudnika FBiH, poznavajući napore koje su radnici rudnika “Kreka” uložili da ne dođe do ovakvih dešavanja, mi pružamo u potpunosti podršku ovim mjerama koje su na terenu planirali realizirati radnici”, kazao je Husić za N1.

Izvor/foto:TIP.ba
LTK-INFO.COM