Svježe vijesti:

EDIN DELIĆ, NAČELNIK OPĆINE LUKAVAC U POSJETI "AHM" KOMPANIJI


Danas je Općinski načelnik boravio u posjeti AHM kompaniji u Lukavcu. Na ovaj način, nastoji se iskazati podrška lokalne zajednice domaćim uspješnim kompanijama.

Naime, AHM kompanija osnovana je prije četiri godine. Danas upošljava 22 radnika. Ovo je kompanija koju vodi mlad i izuzetno perspektivan tim.

Kako je istakao direktor AHM kompanije, oni se bave proizvodnjom i remontovanjem mašina za kartonsku industriju. Izvozno su orijentisani, bazirani na inostrano tržište a već sada izvoze u Njemačku, Italiju, Francusku i Englesku.

Prilikom današnje posjete, razgovarano je o radu, poslovnim rezultatima i proizvodima ove kompanije, ali i o proširenju kapaciteta. U vezi s tim, ova kompanija se Općini obratila sa Zahtjevom za kupovinu zemljišta što bi osim proširenja proizvodnih kapaciteta stvorilo uslove za nova zapošljavanja. Općinski načelnik je kazao da će to biti jedna od najdražih zadaća koje će administracija Općine dobiti.

«Mi smo došli da izrazimo svoje poštovanje prema onome što su učinili i spremnost da ih pratimo u maksimalnom kapacitetu koliko to Općina može. Ovo je na ponos i diku i građanima općine Lukavac. Ja ovom prilikom uistinu čestitam ovim mladim momcima. Danas sam imao priliku uvjeriti se da je ovo vrlo ozbiljna stvar, jedna od poslovnih ideja koje možda imaju najveću perspektivu. Mi možemo biti ponosni i možda nismo svjesni da se u našem Lukavcu proizvode mašine kojima se u kartonske ambalaže pakuju proizvodi renomiranih svjetskih proizvođača. Nama ostaje zadatak da mi ne razočaramo njih jer je očito da ni oni nas nisu razočarali. Napraviti ovako nešto u Bosni i Hercegovini, u Lukavcu, vrijedno je svakog divljenja i svakog respekta» – izjavio je Općinski načelnik Edin Delić.


Video: rtvlukavac.ba/YouTube

LTK-INFO.COM