Svježe vijesti:

BIKODŽE IDU DALJE - Nastavak volonterskih akcija u Bikodžama. Načelnik Delić posjetio NK „Sloga“ Bikodže


Nogometni klub „Sloga“ Bikodže je, u prethodnoj godini, aplicirao na Javni poziv za dodjelu građevinskog materijala. Tom prilikom, od strane Općine Lukavac, dodijeljen je materijal za krov na objektu ovog kluba.

Nakon dodjele materijala, mještani Bikodža, uprava i simpatizeri NK «Sloga» su organizovali niz radnih akcija ugradnje materijala i sanacije objekta na stadionu, koji će služiti potrebama kluba, kako igrača, tako i uprave i gostiju.

Općinski načelnik je čestitao aktivistima na uspješno realizovanom projektu. Istakao je da je ovo primjer dobre prakse, primjer odlične organizacije gdje se fokusirano tačno znalo šta se želi. „Materijal je dodijeljen u skladu sa Zahtjevom. Aktivisti, entuzijasti, volonteri su ovdje uložili mnogo svoje energije, truda, rada da su to maestralno završili. Sam ovaj prvi korak, koji su okončali kvalitetno, na neki način je kvalifikacija za drugu fazu. Nama je stalo da stvari završavamo a ne da ostavljamo napola.“

Sekretar NK „Sloga“ Bikodže je izjavio: „Prvo smo krenuli sa aktiviranjem lokalnih mještana i donatorima iz inostranstva prilikom čega smo uspjeli sakupiti značajna sredstva a onda smo aplicirali Općini za nedostajući materijal. Načelniku i Općini svaka čast, zahvaljujemo se u ime mještana Bikodža. Uspjeli smo odraditi dosta toga a planirani su završni radovi kao i radovi na uređenju terena.“ Pored toga, sekretar kluba je istakao aktivizam mještana MZ Bikodže, misleći na oko 20 ili 30 mještana koji su redovno izvodili radove, a kojima se ovom prilikom zahvalio u ime kluba.

Želim se iskreno zahvaliti načelniku Edinu Deliću i Općini Lukavac, kao i građanima, volonterima koji podržaju rad i razvoj NK "Sloge" iz Bikodža. Naš cilj jeste plasman u viši rang takmičenja te se nadamo kako će uređenje svlačionica i prostorija kluba stvoriti bolje uslove ka ostvarenju naših ciljeva, - istakao je za LTK-INFO.COM Nusmir Tokić, predsjednik NK "Sloga" Bikodže.
LTK-INFO.COM