Svježe vijesti:

U SARAJEVU ODRŽAN „WAKO Grand Prix BiH“ - UČEŠĆE UZEO KBS "RADNIČKI" LUKAVAC


Juče je u Sarajevu održan tradicionalni, deseti po redu turnir “WAKO Grand Prix BiH” u kick boksu za pionire, kadete, juniore i seniore, u organizaciji Kick boxing akademije ‘’Ilidža’’, a pod pokroviteljstvom Općine Ilidža i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Posjetioci i ljubitelji kick boksa, te veliki broj sportskih radnika koji su prisustvovali ovom odličnom sportskom događaju, za koji je ulaz bio besplatan, pokazali su veliki interes za turnir, a danas su u KSC ‘’Ilidža’’ pogledali veliki broj vrhunskih borbi.

Oni su u ringu mogli vidjeti preko 530 takmičara iz 78 klubova, koji su za ovu priliku u Sarajevo doputovali  iz šest zemalja. Specijalnim gostima turnira, koji je uvršten u kalendar Evropske kickboxing federacije, Bahrudinu Mahmiću, bh. reprezentativcu i osvajaču zlatne medalje na SP za seniore u Budimpešti, i Antoniju Plazibatu, osvajaču K1 World grand prix u Japanu, dodijeljena su i specijalna priznanja.

"WAKO Grand Prix BiH” još jednom je pokazao da može biti jedan od najboljih i najmasovnijih turnira u regionu kada je kick boks u pitanju. Na Ilidžu smo uspjeli dovesti osvajače medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava, kao i najbolje bh. borce, a građani su mogli vidjeti spektakularne borbe. Svakako da je turnir značajan i za promociju našeg sporta i sportista u Evropi i svijetu. Već sada od strane učesnika iz svih zemalja nam stižu pohvale za cjelokupnu organizaciju turnira- kazao je Nermin Bašović, organizator turnira i osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine i najbolji sportista BiH za 2003. godinu.

KBS Radnički najmlađi klub koji se bori u kick boxu i sa najjačim protivnicima je ponovo uradio odličan posao, donjeo mnoštvo medalja i pokazao kako se zalaganje i rad isplati. Čast mi je voditi ovakvu armiju boraca i biti njihov trener osss - istakao je Goran  Gox Kerošević, trener KBS Radničkog.

Klub borilačkih sportova "Radnički" iz Lukavca na ovom turniru nastupio je sa 11 takmičara u disciplinama ring lou kick i kick light.LTK-INFO.COM