Svježe vijesti:

SDP Tuzla: ‘Privatna’ Vlada Mirsada Kukića


Povodom posljednjih dešavanja na političkoj sceni Tuzlanskog kantona, te održavanju Vanredne sjednice Skupštine TK na kojoj je smjenjena vlada, a potom imenovana nova, saopštenjem za javnost obratili su se iz SDP-a Tuzla. 

Ovim putem želimo još jednom podsjetiti građane Tuzlanskog kantona da je u subotu na Vanrednoj sjednici Skupštine TK smijenjena SDA-ova Vlada kojom je iz sjene upravljao Mirsad Kukić, a imenovana nova „privatna“ Vlada Mirsada Kukića.

SDP-e je na sjednici Skupštine zauzeo principijelan stav i nije se miješao u unutar stranačke sukobe u SDA. SDA-ovo političko blato koje je zadnje tri godine obilježeno stalnim prekomponovanjem vlada, štrajkovima, smjenama, uništavanjem obrazovanja i zdravstva, neopravdanim samohvalisanjem je u subotu prekinuto tako što je „VELIKI VOĐA“ smijenio samozvanog „prvog čovjeka kantona“ i odlučio napraviti svoju privatnu Vladu.

U tom političkom poduhvatu pomogli su mu „stabilizatori“ SBB-a, koji zadnje dvije godine konstantno napuštaju vlast, a za gram vlasti daju sve. Sva subotnja dešavanja su posljedica dugogodišnje vladavine SDA koja je ovu našu državu podijelila na razne „begovate“ u kojima gazduju lokalni moćnici.

Interesni sukobi i navodna čišćenja Stranke demokratske akcije ne donose ništa dobro građanima Tuzlanskog kantona, s obzirom da se ovdje radi o interesnom sukobu za bolje pozicioniranje unutar SDA putem kojih bi se ostvarili samo lični interesi pojedinaca u ovladavanju resursima Tuzlanskog kantona.

Sigurni smo da su građani prepoznali da SDA i odmetnuti vladari proistekli iz nje ne mogu ništa dobrog donijeti i da će ih građani kazniti na oktobarskim izborima i konačno ih poslati u političku prošlost.


LTK-INFO.COM