Svježe vijesti:

SDA LUKAVAC - Stav Izvršnog odbora povodom smjene Vlade TK


Na adresu LTK-INFO stiglo je saopćenje za javnost Press službe SDA Lukavac koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Obraćamo se povodom nastale situacije na političkoj sceni TK, a iskreno se nadamo da ćete u vašem cijenjenom mediju pronaći prostora i svojim čitaocima prenijeti naše saopštenje za javnost.

"Na večeras održanoj sjednici Izvršnog odbora SDA Lukavac, a povodom sutrašnje vanredne sjednice Skupštine TK, na kojoj će biti razmatrana smjena Vlade TK, IO donio je slijedeći zaključak:

Kako je poslanik SDA iz Lukavca u Skupštini TK, Suad Salibašić, jedan od potpisnika inicijative za održavanje sutrašnje vanredne sjednice za smjenu Vlade, IO od istog izričito traži da povuče svoj potpis i da na sutrašnjoj sjednici podrži rad Vlade, na čelu sa premijerom Begom Gutićem.

U suprotnom iznevjerit će 8000 glasača koji su dali povjerenje SDA na prethodnim Općim izborima. Suad Salibašić je potpredsjednik OO SDA Lukavac i poslanik u Skupštini ispred SDA, a ne ispred neformalne grupe koju predvodi razriješeni predsjednik Kantonalnog odbora, Mirsad Kukić.

Očekuje se da će Suad poštovati stav Izvršnog odbora SDA Lukavac, koji u potpunosti podržava rad Vlade TK, a koji ga je i kandidovao za kantonalnu Skupštinu."

Press služba SDA Lukavac

LTK - INFO.COM