Svježe vijesti:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST VIJEĆA RODITELJA OSNOVNE ŠKOLE „LUKAVAC MJESTO“ O PROJEKTU U PODRUČNOJ ŠKOLI HRVATISAOPŠTENJE ZA JAVNOST VIJEĆA RODITELJA  OSNOVNE ŠKOLE „LUKAVAC MJESTO“
 POVODOM OBJAVA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA O PROJEKTU
U PODRUČNOJ ŠKOLI HRVATI

Poštovani građani,
Obzirom da su se pojavile različite informacije o projektu sanacije Područne škole Hrvati, Vijeće roditelja JU OŠ „Lukavac Mjesto“, kao jedan od učesnika u projektu, želi da javnosti saopšti sljedeće:
Vijeće roditelja je na roditeljskom sastanku održanom 06.12.2017. godine, u Područnoj školi u Hrvatima, zajedno sa mjesnom zajednicom i školom pokrenulo inicijativu za preuređenje i renoviranje prostorija Doma kulture Hrvati, odnosno prostora koje koristi Područna škola Hrvati. Stanje u područnoj školi u Hrvatima je zaista loše, te je potrebno što brže reagovati. 
Inicijativa je upućena Vijeću mjesne zajednice Hrvati i predsjedniku mjesne zajednice Hrvati Tahiru Begiću. Vijeće mjesne zajednice je dalo saglasnost da u suradnji sa osnovnom školom „Lukavac Mjesto“ i Vijećem roditelja te škole, pokrene pomenutu akciju. Odmah se krenulo u prikupljanje novčanih i materijalnih sredstava i realizaciju samog projekta.
Vijeće roditelja još jednom informiše javnost da je realizacija projekta u toku, te da ćemo u narednom periodu nastaviti istu.
Opštinski Načelnik je, po prijemu prijave na javni poziv za besplatnu dodjelu građevinskog materijala i održanog sastanka sa predstavnicima roditelja i rukovodstvom škole „Lukavac Mjesto“ iskazao veliko razumijevanje za izneseni problem i adekvatno  reagovao, te smo od opštine Lukavac dobili u tom trenutku raspoloživi materijal za sanaciju prostorija područne škole Hrvati.
Projekat  će biti realizovan uz zajedničku pomoć opštine Lukavac, mjesne zajednice Hrvati i njenih mještana, nastavnika OŠ „Lukavac Mjesto“  i roditelja učenika škole.
Početak realizacije projekta se očekuje tokom mjeseca februara. Dogovoren je kontinuitet isporuke, kao i radovi na zamjeni stolarije u prostorijama područne škole.
Zahvaljujemo se svim fizičkim i pravnim licima koji su do sada prepoznali važnost projekta i omogućili da naša budućnost – A TO SU DJECA – školske dane provedu u toplim i čistim prostorijama.
Molimo naše građane, kao i privredne subjekte da, ukoliko mogu, podrže našu akciju i da politiku izostavimo iz ovoga.
NAJVAŽNIJI UČESNICI OVOG PROJEKTA SU NAŠA DJECA – ĐACI KOJIMA TREBAJU TOPLE I LIJEPO OPREMLJENE PROSTORIJE U KOJIMA ĆE STICATI NOVA ZNANJA.


                                                                                              Vijeće roditelja JU OŠ „Lukavac Mjesto“
LTK INFO