Svježe vijesti:

PROKOSOVIĆI " IDU DALJE " - UDRUŽENJE ŽENA " SRCE I DUŠA "


Prokosovići "IDU DALJE" Pogledajte nekoliko videa i brojne fotografije jučerašnjeg otvorenja parka u režiji udruženja žena "SRCE I DUŠA" uz pomoć "Inicijativne grupe za aktivno starenje"

Oprostite mi na mojoj pristrastnosti, ali kad' god pišem o Prokosovićima i prokosovljanima obuzme me posebna emocija. Žao mi je da nisam mogao prisustvovati jučerašnjem događaju, ali evo tu sam, kao i da jesam.

Prokosovačke i prokosovljani su poseban svijet za mene, sve su to moji prijatelji do kojih mi je jako stalo. Amira mi je prijatelj, Zijada, Hasima, Munib, Hiljaz, Ismet, Senka, Osmo. Oprostite mi, neću nabrajati dalje jer ću nekoga meni jako bitnog ispustiti, ali razumijete šta sam želio reći.

Prokosovljani se ne dijele na ovakve i onakve, prokosovljani žive život i bore se za Prokosoviće, ali jako dobro znaju prepoznati dobro od lošeg. Prepoznali su i trud i rad načelnika Delića, koji je omogućio ovaj projekat. Drago mi je vidjeti Dr. Adnana Aljukića, Sabahudina Ograševića, i druge  kao ugledne stanovnike naše Mjesne zajednice, koji su prepoznali da se u Prokosovićima može bolje i da su se odlučili uključiti u stvaranje naše bolje sredine čineći skupa sa nama i uz našeg Enesa Memića Prokosoviće boljim mjestom za življenje. Sva ova ozarena lica koja se bore za bolje, za više, i staro i mlado, kao mještanina čine me sretnim.

Koliko sam se samo puta zahvalio Amiri Avdić i udruženju žena "Srce i Duša" na toliko učinjenih stvari za naše mlade, našu djecu i naše starije mještane. Učinit ću to i sada. Hvala vam prokosovačke i prokosovljani što vas komšijama mogu zvati.

Pogledajte video priloge preuzete sa facebook stranice "Srce i Duša"
LTK INFO