Svježe vijesti:

PREVARA U BiH: Izmislio bolesno dijete, otvorio račun i za njega sakupljao pomoćSkoro filmska priča, a poslije se ispostavilo gnusna prevara, odigravala se ovih dana na društvenim mrežama nakon što je “očajni roditelj” uputio javnosti apel za pomoć njegovom djetetu. Poziv se prvo pojavio na Facebook stranici jedne lokalne radiostanice.

Njima se, kako su naveli, u suzama javio otac. Na svom profilu naveo je da se zove Mirsad Stajić, da je iz okolice Banje Luke, a sa suprugom Jelenom ima sedmomjesečnu kćerkicu Anu, koja je oboljela od tumora mozga i za operaciju joj je hitno potreban novac.

Potresne slike Kao i uvijek, za tren su se organizirale grupe i pojedinci na Facebooku, objava oca Mirsada s fotografijom njegove kćerkice koja treba pomoć, stigla je munjevitom brzinom do hiljada ljudi. Već su počele i akcije, otvoreni su žiroračuni.

Mirsad je bio ažuran pa je na društvenim mrežama obavještavao zabrinute pratioce o stanju male Ane… Sve do jedne fotografije. – Kao i svakog dana, pratila sam šta se dešava sa malom Anom. Već sam bila u grupama koje su organizirale pomoć za malog Arslana, Aleksandra…

Tražili smo način kako da pomognemo i Ani. Dijagnoze su bile slične, na njihovim stranicama također smo tražili savjete. Mnogo sam bila uznemirena, fotografije na kojima je, navodno, bila Ana, bile su potresne.

Poslala sam ih i svojim prijateljima širom svijeta, u nadi da će i oni pomoći. Otvoren je račun za uplate iz inozemstva, nadala sam se najboljem – navela je za “Avaz” jedna aktivistica, ne želeći da joj objave ime.

Onda se odjednom na društvenim mrežama pojavila fotografija potpuno identična onoj za koju je otac Mirsad tvrdio da je na njoj njegova Ana. – Na slici je bila djevojčica Grace iz Amerike, koja je bolovala od rijetkog tumora na mozgu.

Umrla je 7. septembra prošle godine. Odmah smo o tome obavijestili radiostanicu koja je pokrenula ovaj apel – kaže sagovornica. Pokazalo se da je osoba koja se predstavila kao Mirsad Stajić, zapravo prevarant koji je koristio humanost ljudi i spremnost da pomognu da bi se domogao novca.

Izvor/foto:tuzlanski.ba

LTK-INFO.COM