Svježe vijesti:

Povjerenik KO SDA TK Amir Fazlić traži da se odgodi zakazana sjednica Skupštine TK


Nakon informacije da je za sutra zakazana hitna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona čiji će Dnevni red biti predložen na samoj sjednici novoizabrani povjerenik KO SDA TK Amir Fazlić uputio je danas dopis Skupštini TK u kojem traži da se zakazana sjednica otkaže.

“Obaviješten sam da ste za subotu 17. februar zakazali sjednicu Skupštine TK, na kojoj će se raspravljati o povjerenju rada Vlade Tuzlanskog kantona. S tim u vezi obavještavam vas da je dana 14.02.2018. godine Predsjedništvo SDA BiH donijelo Odluku o razrješenju svihi organa i imenovanju Povjereništva za Kantonalni odbor SDA TK. U skladu sa pomenutom odlukom definisano je da će Povjereništvo voditi sve poslove Kantonalnog odbora SDA TK, a u istoj odluci Amir Fazlić je imenovan za predsjednika Povjereništva KO SDA TK. Podsjećam vas da je Predsjedništvo SDA BiH na jednoj od ranijih sjednica dalo punu podršku Vladi TK i premijeru Begi Gutiću, a isto tako vam je poznata činjenica da je Izvršni odbor SDA TK u nekoliko navrata dao punu podršku Vladi TK.

Odredbama Statuta SDA BiH propisano je da sva važna pitanja klubovi poslanika SDA su dužni zatražiti i pribaviti mišljenje i stav nadležnih organa Stranke sa tog nivoa, a za strateški važna politička pitanja od nadležnih viših organa Stranke koja su za njih obavezujuća i nepoštivanje istih podliježe odgovornosti.

S tim u vezi molim vas u cilju zaštite interesa SDA otkažite zakazanu sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona, a da sva eventualna pitanja i probleme rješavate u okviru organa SDA” – navodi se u dopisu koji je od strane Amira Fazlića upućen predsjedniku Skupštine TK Senadu Aliću, Klubu poslanika SDA, premijeru Tuzlanskog kantona kao i svim ministrima u Vladi TK.


Izvor/foto:Tuzlanski.ba

LTK-INFO.COM