Svježe vijesti:

Pirić: Nije došlo do raskola između Kukića i Gutića


Elzina Pirić, federalna zastupnica i samozvana predsjednica SDA Banovića, prokomentarisala je razilaženje Mirsada Kukića i Bege Gutića, kazavši kako “nije došlo do raskola Kukića i Gutića, i to se pogrešno implicira Kukiću”.- Došlo je do raskola između SDA Banovići i KO SDA sa Gutićem. KO je dao punu podršku u radu i premijeru i cijeloj Vladi, koja je imala 25 poslanika za rad, a to je osigurala politička vlast. Ništa što je urađeno nije djelo jednog čovjeka, odnosno Gutića, kazala je Pirić za Oslobođenje.

Na konstataciju kako je Gutić postavljen upravo iz Banovića, istakla je kako je on, u odnosu na prilike u kojima se Kanton nalazio, tada bio najbolji izbor za premijera, jer je policajac.- Isto tako, on zna biti jako bezobrazan i arogantno nastupiti prema svima, ne poštujući autoritete. E, sukob je nastao kad je Gutić umislio da je vrhovni vladar TK-a. A sad ove neistine koje iznosi, da Kukić nije bio za njegovu kandidaturu i slično, pokazuju da se ponaša kao uvrijeđena mlada, rekla je Pirić.

Federalna poslanica je u intervjuu, koji možete pročitati u današnjem printanom izdanju Oslobođenja, govorila i o odnosu Predsjedništva SDA prema KO SDA TK-a, te odgovorila na pitanje može li Kukić uticati na većinu u federalnom Parlamentu, piše Oslobođenje.

Izvor/foto:TIP.ba

LTK-INFO.COM