Svježe vijesti:

OŠ "HRVATI" i OŠ "KRUŠEVICA" - Općina u oba slučaja odradila svoj dio posla
Nakon objavljenog članka sa nazivom "VAŠ STAV: “Hvala načelniku Edinu Deliću na obnovi škole u MZ Hrvati!” na portalu SodaLive određen broj građana je nas kontaktirao da provjeri optužbe na račun načelnika općine Lukavac, Edina Delića. 

Kontaktirali smo načelnika Delića ali i nadležnu službu koja je sprovodila postupak Javnih nabavki. Kontantovano je da je planirani materijal za obnovu osnovne škole u Hrvatima odobren isti dan kada i za Osnovnu školu Kruševica. Projekat u OŠ Kruševica je završen i školarci su krenuli u drugom polugodištu u obnovljenu školu. Očito nije problem u načelniku ni administraciji općine jer kriteriji su isti za sve podnosioce aplikacije na Javni poziv za dodjelu građavinskog materijala.

Zašto podnosioci zahtjeva Vijeće Mjesne zajednice Hrvati i Vijeće roditelja OŠ Hrvati, nisu preuzeli materijal i pristupili realizaciji sa sigurnošću ne možemo reći. Iako smatramo da je ovo još jedan politički udarac ispod pojasa u režiji SDA Lukavac, preko Vijeća MZ Hrvati, u kojem je cilj da se diskredituje Edin Delić, načelnik općine Lukavac.


Služba za odnose s javnošću
OO SDP BiH Lukavac

LTK INFO