Svježe vijesti:

MINUTA: Zadruga, SDA i amnestija


Vatreno je bilo na posljednjoj sjednici Predsjedništva SDA. Posvađane stranačke glavešine pošteno su se izvrijeđale. Za sada, najveću je cijenu platio moćnik iz Banovića. Mirsad Kukić uklonjen je s funkcije šefa stranke Tuzlanskog kantona. I to po direktnom nalogu Bakira Izetbegovića. Kojem je upravo Kukić osigurao presudnu podršku za trijumf na prošlim izborima. Činio je to prijetnjama, kupovinom glasova, crnim finansijama, uticajem u banovićkom rudniku... Uostalom, narod (sve) zna.

Iako se očekivalo da će pod noge članova stranačkog predsjedništva ritualno pasti i glava Dine Konakovića, to se, ipak, nije dogodilo. Barem ne po tarantinovskom scenariju kakav se najavljivao. Jest da je premijer KS praktično izbačen iz SDA, ali o tome koliki mu je značaj rukovodstvo stranke posvetilo, dovoljno govori i podatak da nije ni spomenut u zvaničnom saopštenju objavljenom nakon sjednice.

Zanimljivo, mudro su prešutjeli i aferu „Zadruga“. Stoga i ne možemo (sa)znati da li se preksinoć u Mehmeda Spahe 14 govorilo o desetinama miliona maraka koje su oprane i opljačkane preko stranačkih tajkuna, polugazdi, prijatelja i, naravno, dragog predsjednikovog zeta. Za one koji za njega još nisu čuli, a takvih uglavnom nema, zet je Mirsad Berberović. Zovu ga Braco. I neprevaziđeni je stručnjak za vodovodne cijevi.

Stara mudrost kaže da je neke stvari najpametnije ignorisati.

Zato se valjda SDA ne oglašava o kriminalu u predmetu „Zadruga“. K'o da gledam, Izetbegović i kompanija sad bi se dobrovoljno prijavili čak i u onaj istoimeni rijaliti TV šou samo kad bi bili sigurni da će ih to amnestirati od aktivne uloge u „Zadruzi“ koja se prikazuje u sarajevskom Kantonalnom tužiteljstvu.

Video pogledajte na linku ispod:

https://www.facebook.com/dnevniavaz/videos/1637806709628202/?t=3

Izvor/foto/video_Avaz.ba

LTK-INFO.COM