Svježe vijesti:

MEVLIHA DELOSANTOS DONIRALA SPORTSKU OPREMU "Kung fu Wu Shu Seid Terzić" SIMIN HAN


Da je naša Mevliha Delosantos žena neizmjerno velikog srca, pokazala je do sada bezbroj puta od kako mi pratimo njen lični humanitarni rad koji se izdvaja od drugih. Za razliku od raznih humanitarnih organizacija, Mevliha svoje donacije ne prikuplja od drugih. Naprotiv, svoja, čemu sam i sam svjedok, prilično teško zarađena sredstva, bolje reći jedan znatno veliki dio, dijeli sa drugima. Prioritetno pokazuje osjetljivost prema potrebama djece, pogotovu one koja se trude da kroz sportske ili neke druge aktivnosti, uspiju u nečemu što je njima jako važno. Najveća moguća pomoć jednom sportisti jeste u sportskoj opremi. Ko zna, možda ćemo u budućnosti gledati nekoga od njih u reprezentativnom dresu,u disciplini kojom se bavi, te će osjećati veliku zahvalnost prema osobama poput junakinje naše priče, Mevlihe Delosantos, što im je u ključnim momentima dala stimulans i snagu da nastave dalje. Ali pored djece, nerijetko pomaže bolesne ili one kojima osjeti da je njena pomoć potrebna.

Iako je stanovnica općine Lukavac, njeno humano srce nema granice. Saznavši za Kung Fu klub "Kung fu Wu Shu Seid Terzić" iz Simin Hana, koji u dobroj mjeri čine djeca prognanika iz Podrinja, odlučila je donirati, kompletnu Kung Fu opremu i za te vrijedne mališane, te na taj način pomoći i podržati rad ovog kluba.

Ono što je vrijedno pažnje, po uzoru na opremu doniranu od strane Mevlihe Delosantos, a koju je dizajnirala lukavačka krojačica Enisa Hodžić, Veliki Učitelj i osnivač Kung Fua u BiH, majstor petog toana Sadik Karahasanović, sa svojim saradnicima donio je odluku da ova uniforma postane zvanična uniforma Kung Fua u BiH koji se zbog orjentacije i akcenta na samoodbrani širi veoma velikom brzinom. Samim tim, Mevliha Delosantos je ostavila vječni pečat na ovaj sport u BiH koji će se prenositi generacijama.

Prenosimo zahvalnicu udruženja:

Udružene članica Kung fu Wu Shu u Bosni Hercegovini ponovo je podržala Mevliha Delosantos. Ta humana žena velikog srca ponovo je obukla još jedan klub u nizu. Klub zvan "Kung fu Wu Shu Seid Terzic" je stao na noge zahvaljujući ovoj dragoj ženi. Učenici spomenutog kluba doživotno će smatrati tu osobu kao njihovog heroja. Donacijom cjelokupnog Kung fu odjela tkz. Šan ku ovom klubu donio je veliki doprinos, kao i svim ujedinjenim klubovima udruženih članica Kung Fua u Bosni i Hercegovini. Ovaj klub našoj humanitarki  zvanično je dodjelio prvu zahvalnicu  kluba te učenici su poklonili svoje crteže u cilju zahvale humanitarki  to je donijelo suze radosnice i sve prisutne pogodio je val emocija u sali. Za kraj moramo pomenuti rad i trud žene Enise Hodžić koja je sašila sve uniforme i zvanično je postala dizajner svih klubova Kung fu udruženje članica u Bosni i Hercegovini.


Šta reći nakon svega do sada što je ova draga osoba čarobnog osmijeha učinila za brojne mališane, brojne bolesne i brojne one kojima je pomoć bila potrebna:

"MEVLIHA DELOSANTOS - HVALA TI OD SRCA"


LTK-INFO.COM