Svježe vijesti:

LUKAVAČKI KBS "MASTER" - NOVI USPJESI NAŠIH TAKMIČARA NA KARATE TURNIRU "VALENTINOVO" U TUZLI


Danas,11.02.2018.g.u Tuzli (velika dvorana "Mejdan"),u organizacji KK "DO" iz Tuzle,održan je treći po redu međunarodni karate turnir "VALENTINOVO".

Na turniru je nastupilo  860 takmičra iz preko 75 klubova BiH,Slovenije,Srbije,Hrvatske i Crne Gore.Turnir je otvorio načelnik Tuzle g.Jasmin Imamović..


KBS "MASTER" iz Lukavca u pratnji trenerice Danijele Sekulić i trenera Dragiše Sekulića je nastupio sa 9 takmičara uzrasta djece do juniora.

Naši takmičari su osvojili 3 medalje od čega 1 zlatnu i 2 bronzane.


Zlatnu medalju je osvojio EDIN MUJKIĆ u kategoriji kate dječaci 10 godina ,dok su bronzane medalje osvojili MIA KUNOSIĆ (kategorija kate djevojčice 9 godina) i NEDIM BANDIĆ (juniori kate) po prvi put nastupajući u ovoj uzrasnoj kategoriji.


Treba istaći i nastup BENJAMINA OMERKIĆA koji je u repasažu u borbi za medalju izgubio rezultatom 3:2 (takođe prvi put nastupajući u uzrasnoj kategoriji juniora).

Čestitke osvajačima medalja koji su takođe i na izboru sportiste naše općine za 2017.g. dobili priznanja u svojim kategorijama. Oni su tako na ovom prvom ovogodišnjem turniru najavili kontinuitet dobrih rezultata. Čestitke i ostalim učesnicima našeg kluba uz želju za boljim rezultatima u narednom periodu!


Treneri kluba Danijela i Dragiša Sekulić.

LTK-INFO.COM