Svježe vijesti:

Lukavacki audio-vizuelni projekat S.P.O.J. objavio je kratki film "Empire".


Ovaj istorijski vrijedan dokument, uradjen savremenom tehnologijom i vlastitim sredstvima, sniman je na području Lukavca (Bosna i Hercegovina) i prikazuje jedan dio zanimljive i unikatne arhitekture, te prirodnog okruženja ovog industrijskog naselja u Sjeveroistočnoj Bosni, koje je po mnogo cemu specificno, kako u BiH, tako i u regionu..
Scenario, režiju i montažu potpisuje lukavacki vizuelni umjetnik, muzicar i dizajner Sasa Sallex Peric (poznat i kao dugogodisnji dizajner i stalni saradnik bh benda Divanhana). Vrhunske kadrove je snimila ekipa profesionalaca iz Dream Studio Lukavac u sastavu: Dino Osmanovic i Davorin Djuranovic.
Ovaj kratki film prikazuje ljubav prema svom gradu, svojoj sredini, ljudima koji tu zive i prirodi koja ih okruzuje, na jedan savremen filmski nacin kako ni mnogo veci gradovi nisu prikazani.

Film "Empire" prati i adekvatna muzicka podloga u savremenom ruhu, a to je kombinacija ambijentalnih zvukova, tvrdog elektro-akustičnog ritma, pulsirajuće bass linije, sugestivnog vokala i psihodeličnih dionica gitare i sinta.
Muzika je snimljena i miksana u vlastitom studiju u čemu su učestvovali Sasa Sallex Perić i multiinstrumentalista i kompozitor Vedran Dugonjić uz ogromnu pomoć Nevena Perića, poznatijeg pod imenom Nevix. Nevix je krajem 2017. godine proglasen za Sound of 2018 (Zvuk 2018), od strane najpoznatijeg bh muzickog portala Muzicka Zona (muzickazona.ba) kao najperspektivniji domaci kompozitor i muzicar. Audio mastering je uradio iskusni Carl Saff iz Chicaga (USA).

Pogledajte "Empire" na sljedećem linku:


Više o projektu S.P.O.J.:
S.P.O.J. je audio-vizualni projekt multimedijalnog umjetnika i muzičara Sallexa Perića i multi instrumentaliste Vedrana Dugonjića, iskusnog dvojca sa dugogodišnjim stažom u svijetu umjetnosti i muzike.
Projekat je rođen u Lukavcu, industrijskom gradu u Sjeveroistočnoj Bosni. Lukavac ima šaroliku paletu umjetnika, autorskih izvođača, vrhunske sportiste, unikatnu arhitekturu, prekrasne pejzaže, ali je, nažalost, i jedan od najzagađenijih gradova u Evropi.


LTK INFO