Svježe vijesti:

LUKAVAC - POČEO PRVI TEČAJ SAMOODBRANE ZA PRIPADNICE NJEŽNIJEG SPOLA - PRIDRUŽITE SE


Danas je u maloj sali "Sportskog centra" u Lukavcu počeo prvi tečaj samoodbrane za pripadnice ljepšeg spola. Tečaj će se izvoditi u okviru  Kung Fu Wu Shu kluba "SHAO LIN" Lukavac.

Obzirom da se radi o novini u našem gradu, ali i na cijelom kantonu, odaziv je bio zadovoljavajući za prvi trening.

Polaznice su imale priliku upoznati se sa tehnikama samoodbrane, od samih majstora Kung Fu-a Sadika Karahasanovića, osnivača Kung Fu-a u BiH i Muhidina Ibričića osnivača kluba Kung Fu Wu Shu"SHAO LIN" Lukavac.

Tečaj samoodbrane za pripadnice nježnijeg spola, otvorila je "Kuma" ovog kluba Mevliha Delosantos, istaknuta humanitarka i osoba koja je jedna od najzaslužnijih za opremljenost i izgled ovog kluba koji u Lukavcu postoji sada već više od godinu dana. U ovom klubu treniraju mješoviti (M/Ž) učenici, koji su već dostigli znatna znanja i zvanja učeničkih kategorija.

-Trening je nedjeljom i počinje od 25.02.2018.g u maloj sali Sportske dvorane u Lukavcu od 14:00-16:00 sati. Trenažni proces će voditi INSTRUKTORI ŠEJLA I LEJLA.

Kao i sve ostalo, svaka novina mora razbiti predrasude, pa tako i ova. Obzirom na vrijeme i društvo u kom živimo, jako je važno da smo spremni i sposobni zaštititi sebe i druge od napadača koji vrebaju. Samoodbrana i njen trenažni proces nemaju starosna ograničenja, a obzirom da strukturu ove prve generacije polaznica čini veliki broj prosvjetnih radnica, uglednih doktora i drugih, shvatamo koliko je to opravdan i bitan segment u našem životu i radu.

Stoga vas još jednom pozivam da se priključite i upoznate način kako zaštititi sebe i druge. Upis je otvoren do daljnjeg, a informacije pročitajte u daljem tekstu:


-Trening će  trajati 6 mjeseci nakon čega ćete polagati i biti osposobljene da se odbranite od različitih napda na ulici (hvatovi, udarci, hladno oružje i pištolj). Podrsšu ovog kursa pruzat će Muhudin Ibričić, Majstor Samoodbrane 1. toan
-Trening je koncipiran tako da je prilagođen ženama kao slabijem spolu i obuhvata godine od 15-70 (u prijevodu dobne granice nema)
-Trening je nedjeljom i počinje od 25.02.2018.g u maloj sali Sportske dvorane u Lukavcu od 14:00-16:00 sati. Trening će voditi INSTRUKTORI ŠEJLA I LEJLA.
-Za više informacija posjetite našu Facebook stranicu ili nas kontaktirajte na broj telefona.
Kontakti:
FACEBOOK: Klub Kung Fu Wu Shu
Muhidin Ibricic
FACEBOOK: Klub Kung Fu Wu Shu "SHAO LIN" Lukavac
Tel/Fax: 060218 2215
Ekipa mladih polaznika