Svježe vijesti:

LUKAVAC - 250.000.00 KM "NARODNIH" BUDŽETSKIH SREDSTAVA ZA REFERENDUM


Održane konsultacije u vezi donošenja Budžeta za 2018.godinu


Dana 05.02.2018.godine sa početkom u 09:00h održan je sastanak na kojem su, na poziv Općinskog načelnika, prisustvovali predstavnici političkih stranaka koje sudjeluju u radu Općinskog vijeća.

Tema sastanka bile su konsultacije koje se održavaju već drugi put na inicijativu Općinskog načelnika, a u vezi Budžeta Općine Lukavac za 2018.godinu koji još uvijek nije donesen.

Sastanku su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća gospodin Mehmed Suljić, zatim Jasminka Memić ispred SBB-a, Amira Hodžić ispred Stranke demokratske akcije, Refik Hankić ispred Stranke za BiH, Sulejman Brkić ispred kluba Dosta je bilo i Alen Nuhić ispred DF-a.

Na sastanku su prisutni iznijeli svoja viđenja eventualnih izmjena Prijedloga Budžeta, a posebno finansiranje referenduma za opoziv načelnika i vanrednih izbora ukoliko opoziv uspije. Za ove svrhe nužno je osigurati oko 250.000 KM iz Budžeta Općine. Predlagači nisu argumentovano prezentovali sa kojih pozicija treba umanjiti iznose da bi se realizovali navedeni prijedlozi, jer je za ovaj iznos nužno umanjiti neku budžetsku stavku.

Zbog neometanog funkcioniranja Općine i činjenice da izgubljeno vrijeme bez usvojenog Budžeta generira direktnu i nenadoknadivu štetu za građane općine Lukavac, načelnik će uskoro ponovo uputiti Prijedlog Budžeta na Općinsko vijeće.

Općinski načelnik je ostavio otvorenu mogućnost za daljnje usaglašavanje općinskog Budžeta za 2018. godinu.

LTK INFO/Općina Lukavac