Svježe vijesti:

Dževad Hadžić (SDP): ‘Mi se nećemo valjati u SDA-ovom blatu'; Enver Bijedić: ‘Privatna Vlada će funkcionisati na principu sile, ko ima više ruku’


Iz kluba poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini TK na konferenciji za novinare su istakli  da neće podržati smjenu Vlade TK i premijera Bege Gutića, odnosno da će opozicija pri izjašnjavanju o smjeni kantonalnog premijera biti suzdržana prilikom glasanja.

Kako su istakli, sjednica je epilog raskola sada već bivšeg čelnika KO SDA Tuzla Mirsada Kukića i premijera Gutića koji je predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću pisao u nekoliko navrata o situaciji u Tuzlanskom kantonu. ˝Ovo je uvod u haos u Tuzlanskom kantonu.Do smjene Vlade neće doći jer neko želi dobro  Kantonu.Do smjene dolazi jer se neko želi revanširati nekome u Sarajevu. Mi to smatramo kao SDA-ovo blato, a mi se nećemo valjati u tom blatu˝, kazao je šef Kluba poslanika SDP-a u Skupštini TK Dževad Hadžić i dodao: ˝Imamo situaciju da je na silu došlo do rušenja digniteta Skupštine jer nisu ispoštovane procedure. Ako dođe do smjene mi ćemo imati privatnu Vladu iza koje neće stajati SDA ili neka druga stranka.Imat ćemo privatnu Vladu i onda se postavlja pitanje zašto uopšte  imamo izbore˝.

Prema riječima predsjednika KO SDP-a Tuzla Envera Bijedića, umjesto da se bave poslom zbog koga su dobili povjerenje građana, predstavnici vlasti u TK se  bavi vlastitim  interesima. ˝Pokazali da su klasična interesna skupina koja vodi računa samo o pojedinačlnim interesima unutar te političke stranke. Kada bi SDP imao kapaciteta i da postoji institut vanrednih ili prijevremenih izbora najradije bi smo smijenili i Vladu i Skupštinu TK.  Niti valja ova Vlada, a ne valja ni Skupština.  Naš stav je da budemo suzdržani. Nova Vlada, ukoliko bude izabrana,  će biti privatna Vlada koja će funkcionisati na principu sile, tj. ko ima više ruku˝, istakao je Bijedić.

Izvor/foto:TIP/A.J.

LTK-INFO.COM