Svježe vijesti:

BORCI BLOKIRALI PETLJU ŠIĆKI BROD - FOTO


Boračka udruženja danas su izašla na najavljene proteste. Kako su već ranije najavili, izvršili su blokadu Petlje Šićki Brod.

Više boračkih udruženja najavilo je blokadu saobraćajnica, graničnih prelaza i proteste ispred zgrade Vlade Federacije BiH ukoliko Predstavnički dom FBiH do 28. februara ne zakaže sjednicu na kojoj će raspravljati o njihovim zahtjevima.

Oni su u svojim zahtjevima do sada tražili borački registar, borački dodatak i ukidanje finansiranja boračkih udruženja. Oko 500 boraca danas se nalazi na Petlji Šićki Brod.


Organizator protesta Sulejman Fejzić zvani Fejza preminio je prošle sedmice. Ali, njegovi saborci i ostali nezadovoljni borci nisu odustali od protesta. Ratni veterani nose zastave BiH i nekadašnje Republike BiH. Oni su na nadvožnjaku okačili transparent “Svi smo mi Fejza”, u znak sjećanja na kolegu koji je preminuo u siromaštvu. Na mjestu događaja su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK, koji nisu intervenisali. Blokada prometne petlje izazvala je saobraćajni kolaps.
Izvor/foto:Tuzlanski.ba

LTK-INFO.COM