Svježe vijesti:

BLOKADA RAČUNA FK "RADNIČKOM" - IGRA LI POLITIKA I FUDBAL U LUKAVCU


 Danas je delegacija UO "FK Radnicki" imala sastanak sa općinskim načelnikom Edinom Delićem zbog novonastale situacije u klubu a vezane za blokadu računa zbog duga prema Poreskoj upravi TK nastalog prije 15 godina.
Više od igre
Taman smo počeli stabilizirati funkcionisanje FK Radničkog u Lukavcu i pričati o novim investicijama u plastični pomoćni teren, kad smo dobili čestitku iz Poreske uprave.
Zbog poreskog duga od oko 160.000 KM i ko zna koliko kamata iz 2004. godine blokiran je račun FK Radničkog.
Upravo sam na satanku sa Upravom.. Situacija je veoma složena. Općina će se angažovati maksimalno........
Slobodan sam vjerovati da je i ovo “više od igre” onih čija je snaga u jedinstvu, a ne u pravdi i poštenju....istakao je na svojoj facebook stranici načelnik općine Lukavac Dr. Edin Delić.


Načelnik Delić zajedno sa svojim saradnicima i šefovima nadležnih službi obećao je bezrezervnu podršku i pomoć u riješavanju ovog problema koji bi u znatnoj mjeri mogao ugroziti funkcionisanje i rad kluba za koji su mnogi lukavčani  emotivno vezani, istakli su iz UO FK Radnički Lukavac.

Kao neko ko Voli Lukavac, pa samim tim i FK Radnički sa kojim sam rastao pitam sebe a i druge: kako baš sad da dođe do blokade računa nakon 15 god...zašto se tako nešto nije desilo prije iako se radi o istom dugu...baš sad kada se pokreću neke pozitivne priče kao sto je plastični teren za trening i rekreaciju koji bi prije svega stvorio bolje uslove lukavačkim mališanima za trening i podizanje svjesti o fizičkoj kulturi itd. Ali i ko su stvarni rušioci Radničkog i da li SDA svoju politiku pokušava lomiti preko naše mladeži.

LTK-INFO.COM