Svježe vijesti:

Bizarna nezgoda : Sudarili se kamion s eksplozivom i policijsko vozilo koje mu je trebalo biti pratnja


Bizarna saobraćajna nezgoda dogodila se u četvrtak ujutro na magistralnom putu M5 između Vogošće i Ilijaša.

Svjedok ove nezgode javio se našoj redakciji, jer je primijetio da vijest o ovoj nezgodi nije objavljena nigdje.

Nezgodu je uzrokovalo policijsko vozilo koje je dolazilo iz pravca Semizovca, kaže svjedok ove nezgode.

- Policajac koji je upravljao policijskim vozilom, koje je trebalo da preuzme pratnju kamiona s eksplozivom, počeo se okretati na cesti. Desilo se to u četvrtak ujutro u 7.40 sati. Propustio je drugo policijsko vozilo, pod rotacijama, koje je do te dionice dopratilo kamion. Okretanje je počeo u trenutku kada mu se kamion približavao i sudar je bio neizbježan. Vozač kamiona pokušao je izbjeći policijsko vozilo, ali ga je ipak malo zakačio. Na svu sreću izbjegnuta je katastrofa, priča svjedok, čije je ime poznato redakciji, ali ne želi da otkrivamo njegov identitet.

Potom se, dodaje, sve pokušalo zataškati.

- Mene su htjeli da propuste da prođem jer sam sve vidio, ali pošto vozim teretno vozilo, rekao sam im da ne mogu proći. Čuo sam i da galame na vozača kamiona, koji u ovoj situaciji apsolutno nije kriv. Da se radi o meni ili nekom drugom običnom građaninu odmah bi nas uhapsili, kaže naš čitatelj.

Dodaje i da se nedugo nakon nezgode na mjestu događaja pojavilo još nekoliko policajaca, koji su potom rekli da treba počistiti krhotine s ceste.

Izvor/foto:Avaz.ba

LTK-INFO.COM