Svježe vijesti:

Bego Gutić uputio TIP-u demant na saopštenje Sindikalne organizacije RMU Banovići: ‘Pokušavate staviti metu na čelo meni i mojoj porodici’


Povjerenik Općinskog odbora SDA Banovići Bego Gutić uputio je TIP-u demant na saopštenje Sindikalne organizacije RMU Banovići.

Demantij prenosimo u cjelosti:

U vezi sa saopštenjem za javnost od 23.02.2017.god. u kojom na jedan  vrlo indikativan  i nekorektan način, pokušavate staviti  metu na čelo meni i mojoj porodici, dozvoljavajući sebi iako za to niste nadležni, da paušalno cijenite ko je to imao  motiv da  organizira bacanje eksplozivne naprave, na diskoteku QM, a neki dijelovi sadrže osnove sumnje poticanja na  krivično djelo.

Zbog toga ovim putem demantujem  navode koje ste iznijeli u vašem saopštenju i pozivam vas da u skladu sa Zakonom o zaštiti od klevete, da se javno ispričate zbog neutemeljenih navoda u svom saopštenju, preko kojeg  putem medija  vršite  poziv na javni linč.

Demantij prenosimo u cjelosti:

Posebno želim da istaknem demant  na nekoliko Vaših navoda:

U svojim izjavama u vezi sa pomenutim  događajem,jasno sam i    nedvosmisleno,osudionavedni događaj  istakao da nadležni organi moraju što prije otkriti nalogodavce i izvršioce.Gutić Bego je legalista i ne koristi se nezakonitim i siledžijskim metodama u svom političkom djelovanju,opšte poznato je  ko se u svom dosadašnjem radu koristio takvim metodama.
Rezultatima rada na javnim funkcijama sam do sada pokazao,svoj patriotizam prema svom gradu i svojim sugrađanima.Samo u  u tri godine mandata na funkcji premijera TK –u Banoviće su došle investicije u vrijednosti 10 mil. KM,što je više od svih drugih skupa,koji su obnašali javne funkcije u ime Banovića.
Netačno i namjerno ste iznijeli navod da sa Safetom Softićem pokušavam, RMU Banoviće,uključiti u koncern Elektroprivrede,te da smo uticali na blokadu izgradnje Termobloka Banovići.Molim vas da se informišete kod nadležnih organa,prije svega vlade Federacije,zbog čega je došlo do zastoja u realizaciji ove  investicije i vidjećete da je to zbog nesposobnosti,odgovornih osoba rudnika koji su vodili ovaj projekat,prije svega direktora Munevera Čergića.
Žao mi je što Vas je predsjednik sindikata Kukić zloupotrijebio i iskoristio u svrhu svog političkog razračunavanja,posebno žalosti činjenica da i jedan ovakav događaj se pokušava koristiti u ove svrhe.Pozivam ga da se ne krije više iza sinidikata,iza lažne brige, za SDA, za Banoviće u kojima je uništio sve što se moglo uništiti:privredu, sport,kulturu,4000 mladih koji su se iselili iz  Banovića,zbog njegove politike koju je on isključivo kreirao u Banovićama.
Lažna briga koju pokazuje za RMU Banoviće i Banoviće je  matrica po kojoj je on uvijek  žrtva,političkih progona,služimu samo za zaštitu svojih  ličnih interesa,svojih  pozicija i pozicije  njegovih najbbližih saradnika koji su  slučajno njegovi prvi srodnici(šura,snaha,tečić, itd.)
Pozivam ga da objasni rudarima RMU Banovići zašto je plata, u  rudniku   Kreka u prosjeku veća za 100KM
Pozivam ga da objasni građanima Banovića,zašto su sve MZ,zapostavljene osim njegove MZ Banovići selo,u kojoj nema nezaposlenih  u koju se svake godine uloži nekoliko miliona KM , dok u neke  se 10 godina nije uložila ni jedna marka, naveo je u svom demantiju Bego Gutić. 

Izvor/foto:TIP.ba

LTK-INFO.COM