Svježe vijesti:

ANKETA - KO TREBA PLATITI 190.000 KM POTREBNIH ZA REFERENDUM ZA OPOZIV?


KAKO PLATITI 190.000 KM POTREBNIH ZA REFERENDUM ZA OPOZIV?

Referndum za opoziv i novi izbori za načelnika Općine Lukavac koštat će najmanje 190.000 KM (slovima: stotinu devedeset hiljada KM). Moramo u Budžetu planirati sredstva za ovu najmjenu, te je nužno izvršiti umanjenje neke od budžetskih stavki ili narodski kazano "od nekih novaca moramo platiti referendum i izbore".

Narod i statistike govore da referendum neće uspjeti, pa čak i ako se desi čudo sasvim je moguće da ja ponovo budem kandidat, pa da nakon referenduma za opoziv i novih izbora optet dobijemo istog načelnika.

Moje mišljenje i prijedlog je da ovu avanturu trebaju platiti oni koji su je i pokrenuli: političke stranke od novaca koje primaju iz Budžeta i vijećnici od svojih paušala. Posebno ako nakon referenduma ostane isti načelnik. Ukoliko smjena uspije i postave svog načelnika moći će i mijenjati Budžet kako su naučili, ali ako se desi očeklivani scenario fijaska SDA na referendumu, onda bi do kraja mandata općinskog vijeća svojim stranačkim honorarima i vijećničkim paušalima plaćali avanturu za koju su sami krivi. Istina onda bi bili oštećeni i viijećnici koji nisu bili za referendum, ali zanimljivo je da ih većina prihvata ovakvu mogućnost i podržava prijedlog. Nećemo donositi odluke "preko koljena", pa stoga na ovaj način pitamo i narod.

Molim za vaše mišljenje od kojih budžetskih sredstava treba platiti referendum za opoziv i izbor načelnika Općine Lukavac.

Ovo je samo moje mišljenje danas, jedan dan prije glasanja o Odluci o pokretanju opoziva za 13. maj. Veoma ću cijeniti mišljenje građana, te molim da svojim "klikom" na jednu od ponuđenih opcija kažete svoje mišljenje. Stav većine će biti veoma snažan argument u konačnom izboru, pa ako bude proglašenja Budžeta, kao prošle godine, takav stav će vjerovatnno biti i ugrađen u konačan tekst.

Osim glasanja možete ostaviti i komentar. Glasovi i komentari sa lažnih profila bit će brisani, a provokatori blokirani. Različita mišljenja su dobro došla, ali molim da svoj stav date jednim komentarom, a da se uzdržite od rasprave jer velikim brojem komentara uznemiravate notifikacijama one koji su dali svoje mišljenje. Raspravu možete voditi u međusobnim porukama ili na zidovima onih sa kojim polemišete.

Pitanje glasi:

KO TREBA DA PLATI TROŠKOVE OPOZIVA NAČELNIKA OPĆINE LUKAVAC?

Glasati možete ispod:
LTK-INFO.COM