Svježe vijesti:

Vruće novosti iz Volkswagena: Odbrojavamo do dolaska Golfa 8, a stiže i novi crossover


VOLKSWAGEN je okupio gotovo 20 kooperanata, koji će sudjelovati u proizvodnji novog Golfa, a nove informacije govore da je T-Cross gotova stvar. Krenimo redom.Još je točno 75 tjedana ostalo do dolaska osme generacije Golfa, modela za kojeg u Volkswagenu kažu da je uz I.D. obitelj najvažniji proizvod cijelog koncerna. Stoga ne čudi što su u razvoj i pripremu proizvodnje uključeni ogromni resursi. Konkretno, 1,8 milijardi eura iznosi trošak razvoja nove generacije obitelji Golf, kao i i priprema proizvodnih kapaciteta.

“Golf 8 Supplier Summit” je dao još neke odgovore. Tvornica u Wolfsburgu u kojoj se proizvodi 2.000 Golfova dnevno ostaje mjesto rođenja novog Golfa. Iz sjedišta VW-a Golf će ići na 108 svjetskih tržišta. A kad je sami Golf u pitanju zasad potvrđena je daljnja digitalizacija. Tu se ne misli samo na kokpit i mjerne instrumente već na činjenicu da će svaki Golf biti uvijek online, kažu u VW-u.

Ali to nije sve. Do kraja godine dolazi nam i proizvodni T-Cross, najmanji crossover u VW-ovoj T ponudi. Postavljen na MQB platformu, s mehanikom Seat Arone i ostalih, ovaj će model ići u bitku sa starosjediocem Jukeom, ali i vrlo uspješnim Capturom, C3 Aircrossom, te korejskim blizancima, Konom i Stonicom. A prije njegovog dolaska VW će odraditi i premijeru novog Touarega, piše Index.hr.

Izvor/foto:TIP

LTK