Svježe vijesti:

VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNA 4 DANA U BIH


Objavljena je vremenska prognoza za prve dane u 2018. godini Bosnu i Hercegovinu

-U ponedjeljak, 01.01.2018., prije podne se prognozira naoblačenje. Kiša od poslijepodnevnih sati i tokom noći na utorak. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera U noći na utorak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 4°C, a u Krajini i do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

-U utorak, 02.01.2018., oblačno sa kišom. Snijeg se prognozira iznad 800 metara nadmorske visine. Prestanak padavina u poslijepodnevnim satima. U noći na srijedu smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U noći na srijedu vjetar u Bosni mijenja smjer na jugo. Temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

-U srijedu, 03.01.2018., u jutarnjim satima više oblačnosti na istoku Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno vedro. Od sredine dana se očekuje novo naoblačebnje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C.

-U četvrtak, 04.01.2018., oblačno sa kišom, na planinama snijeg. Prestanak padavina poslije podne. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C.

LTK INFO