Svježe vijesti:

Više od 10 hiljada građana Tuzle na Trgu slobode uz grupu The Frajle i spektakularan vatromet dočekali 2018. godinu


Više od 10 hiljada građana noćas je na Trgu slobode u Tuzli uz izuzetno bogat program te spektakularan vatromet dočekalo novu, 2018. godinu.Gradski trg u Tuzli bio je mjesto centralnog dočeka nove, 2018. godine na otvorenom. Sve prisutne prvo su zabavljali članovi Big Brothers benda te Nesib Delibegović Nesko koji je zagrijao atmosferu.

Pola sata prije ponoći na scenu su izašle članice srbijanskog akustičnog kvarteta The Frajle koje su oduševile prisutne građane.Inače, zabava u srcu Tuzle počela je tri sata prije ponoći, a nakon što su se kazaljke poklopile, tačno u ponoć i uz spekatkularan višeminutni vatromet Tuzlaci su ušli u novo ljeto, nakon čega je nastavljena zabava uz Mariju Mirković, Natašu Mihajlović, te Jelenu i Nevenu Buča, članice spomenute grupe iz Novog Sada.

Nakon njihovog nastupa brojni Tuzlaci su mogli slušati ritmove lokalnog benda Crystal.Doček 2018. godine na otvorenom upotpunio je i bazar “Zimska čarolija”, a građani su imali priliku uživati u bogatoj ponudi hrane, pića i tipičnih gastro proizvoda.

Bitno je kazati da je zabava u najluđoj noći prošla bez incidenata, a za sigurnost prisutnih bili su zaduženi policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.S druge strane, brojni građani koji su ipak bili pobornici novogodišnje zabave u zatvorenom prostoru, posjetili su lokalne ugostiteljske objekte koji su obilovali šarolikom ponudom.


(Izvor: TIP/Klix.ba/Autor: A.K./Foto: Darko Zabuš)

LTK INFO