Svježe vijesti:

U požaru u bolnici najmanje 39 mrtvihU požaru koji je jutros zahvatio bolnicu u Južnoj Koreji život je izgubilo najmanje 39 ljudi, uglavnom od gušenja, a više od 100 je povrijeđeno, javljaju zvaničnici.Požar je izbio u odjeljenju za hitne slučajeve u bolnici Sedžong, u jugoistočnom gradu Mirjangu i zahvatio prvi sprat kada su stigli vatrogasci. Oni su prišli drugom spratu kroz prozore da spasu blokirane pacijente, rekao je Coi Man-vu vatrogasni zvaničnik.

Po njegovim riječima dim je mogao brzo da se proširi kroz stepenište u centru zgrade ali plamen je ugašen prije nego što je stigao do drugog sprata.Uzrok požara za sada nije poznat.Svi mrtvi su iz opšteg dijela bolnice dok je 94 ljudi koji su bili u nezi za starije svi bezbjedno evakuisani poslije požara, a neke su na leđima iznijeli vatrogasci, rekao je Čoi.Deset povrijeđenih je u kritičnom stanju, rekao je jedan lokalni bolnički zvaničnik, nagovještavajući da bi broj nastradalih mogao da se poveća.

Izvor: Kim Dong-min/Yonhap via REUTERS

Prema vatrogascima 131 osoba je povrijeđena, a 18 je u teškom stanju.Jedan zvaničnik u Nacionalnoj vatrogasnoj agenciji rekao je da izgleda da je većina od 39 mrtvih umrlo od gušenja, a da je samo jedna osoba zadobila opekoptine.Južnokorejski predsjednik Mun Džae-in izrazio je žaljenje zbog požara i sazvao hitan sastanak sa svojim višim savjetnicima. Predsjednik je naredio da se pruži potrebna ljekarska pomoć za spasene i pronađe pravi razlog požara.

(Izvor:TIP/Beta/Foto: Reuters)

LTK