Svježe vijesti:

Potpisan sporazum o međusobnoj saradnji između “Sisecam soda Lukavac” d.o.o. i Prirodno-matematičkog fakultetaNa ceremoniji održanoj u utorak, 09.01.2018. godine, u “Sisecam soda Lukavac” d.o.o. generalni direktor “Sisecam soda Lukavac” d.o.o. Sefa Özincegedik je potpisao Sporazume o međusobnoj saradnji u oblasti edukativnih, istraživačkih i naučnih djelatnosti sa Dekanom Prirodno-matematičkog fakulteta Prof. dr Vedadom Pašićem, i Dekanesom Tehnološkog fakulteta Prof. dr Vahidom Selimbašić.
Svečanom potpisivanju Sporazuma je prisustvovala Rektorica Univerziteta u Tuzli Prof. dr Nermina Hadžigrahić, koja je izrazila zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma o saradnji između Prirodno-matematičkog fakulteta i Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli i “Sisecam soda Lukavac” d.o.o., i istakla da će se time omogućiti studentima da steknu nova znanja i vještine koje će ih učiniti konkurentnim na tržištu rada.
Delegaciju Prirodno-matematičkog fakulteta su činili i Prof. dr Amira Cipurković, voditeljica odsjeka za hemiju, te Doc. dr Benjamin Ćatović, a delegaciju Tehnološkog fakulteta su činili Prof. dr Ivan Petric i Prof. dr Abdel Đozić. Ispred “Sisecam soda Lukavac” d.o.o. sastanku su prisustvovali i Izvršni direktori Sektora, i to Nihad Akeljić, Mirsad Husić, Abdullah Akın, Vejsil Huremović i Nisad Avdić.
Uspostavljanjem saradnje između Prirodno-matematičkog fakulteta i Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli i “Sisecam soda Lukavac” d.o.o. otvaraju se mogućnosti studentima da obavljaju studentske prakse i praktične vježbe u “Sisecam soda Lukavac” d.o.o., kao i mogućnosti realizacije zajedničkih projekata.


LTK INFO