Svježe vijesti:

Policajci sinoć iz rijeka u BiH spasili pet osoba


Pripadnici policije u RS-u su sinoć iz rijeka izvukli i spasili petoro ljudi. Brzom intervencijom pripadnika policije u Doboju, kao i vatrogasne i službe hitne pomoći, sinoć oko 20.35 sati iz rijeke Spreče spašene su dvije maloljetne osobe i vozač Armin Sulejmanović (1996.), koji je putničkim vozilom "toyota" sletio u spomenutu rijeku.

Svi su zadobili lakše povrede, a saobraćajna nezgoda se dogodila na dijelu magistralnog puta u dobojskom naselju Gavrići.

Također, pripadnici policije u Gradišci su sinoć u 21.45 sati brzom intervencijom iz korita rijeke Save izvukli Gorana Đurđevića (1979.), koji je pokušao samoubistvo, potvrđeno je Feni U MUPRS-a.

Petnaest minuta iza ponoći policajac Slađan Dačić (1990.), koji radi u Jedinici za podršku Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata u Banjoj Luci, iz rijeke Sane u Prijedoru je spasio N.M. (1996.) koji je vjerovatno pokušao samoubistvo.

Dačić u to vrijeme nije bio na dužnosti. Vidjevši da je mladić skočilo, Slađan Dačić koji je u tom momentu prolazio vozilom, skočio u Sanu i oko 200m nizvodno, izvukao N.M. iz rijeke, kojem je potom ukazana medicinska pomoć.

Izvor/foto:rejting.ba

LTK